Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Emlékeztető és elgondolkoztató!

vote_iconSzáraz de tényszerű adatok, első körben a polgármester választásról az elmúlt három önkormányzati ciklus statisztikáiból.
 
A nyári hőségben és a foci VB idején azt hihetnénk senkit nem érdekel a politika, de oldalunk olvasói ráharaptak a témára, köszönjük az érdeklődést és igyekszünk eleget tenni a kéréseknek. Először nézzük a visszatekintőt. Az adatokat bárki beszerezheti a neten, de aránylag sok idő, ezért a Szoboszlói Színes  összesített.

Most hogy ismét arról beszélünk, kik lehetnek jelöltek az őszi választáson, nem árt visszanézni, hogyan alakultak az eredmények az előző ciklusokban. Ki kicsoda a hajdúszoboszlói politikai és közéletben. Mivel az új törvény sok mindenen változtatott, nem korai már most az őszi választásokról beszélni. Először egy kis visszatekintővel.

 

Polgármester választás:

 

1998.

Dr. Sóvágó László             4062 szavazat           57.65%

Dr. Joó Zoltán                    2984 szavazat            42,35%

 

2002.

Dr. Sóvágó László             4926 szavazat           64,38%

Dobrossy Barnabás            2114 szavazat             27,63%

Váradi Ferenc                      611 szavazat               7.99%

 

2006.

Dr. Sóvágó László             4115 szavazat            47.08%

Márton Attila                     3927 szavazat              44,93%

Dr. Úr Attila Bendegúz       699 szavazat                 8.00%

 

Elemezni többféle szempontból lehet az adatokat. Annyi azért első ránézésből is látszik, hogy az önbizalom kevés az induláshoz. Polgármester nem lehet akárki, mondhatnánk úgy is, ki kell érdemelni, mint ahogy a képviselőséget! A választáson indulók nagy része tudja ezt, és tudott bánni az eredménnyel. A választóknak pedig nem szabad elfelejteni, a Parlament, helyi szinten az önkormányzati testület, nekik tart tükröt!  Hajdúszoboszló városának vezetői olyanok, mint az Őket megválasztó polgárok. Ha az eredménnyel valaki elégedetlen, először magában kell rendet tenni, aztán pedig a szavazófülke magányában bölcsen dönteni. Ja és persze  az ideális állapot eléréséhez kellene még valami!  Jó jelöltek, akik egyre nehezebb helyzetben vannak, hiszen az esélyegyenlőségre manapság nincs semmi esély.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-08-09 12:57
SZERINTEM HA AJELENLEGI POLGÁR MESTER INDUL A VÁLASZTÁSON BISZTOS Ő LSSZ A BEFUTÓ CSAK A TERÜLETI KÉPVISELŐNK VÁLTOZIK AMI KÖRZETÜNKBE
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)