Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Magna Cum Laude koncert Hajdúszoboszlón

magna_39Szombaton este egy hatalmas, jó hangulatú élő koncertet adott a szabadtéri színpadon a MAGNA CUM LAUDE. Az együttes 1999-ben alakult gyulai, zenét kedvelő fiatalokból.

 

2006-ban már nagylemezekkel ostromolták a kiadókat, és a rajongótáborukat. A lemezek egy része azóta már bearanyozódott, sőt platinalemezzel is büszkélkedhetnek a fiúk.

magna_20Az együttes tagjai:

Szabó Tibi        gitár-zeneszerző

Kara Misa         basszus-szöveg

Mező Misi        ének

Kilián Imre        dob

magna_26Mező Misi a csapat énekese forró hangulatot teremtett a lányoknak, mindjárt a buli kezdetén.  Nekik, nekünk szólt az "Átkozott nők" című daluk, amit persze nem a legelején dobtak be.  Az énekes azt is elárulta, hogy már napközben a strandunkon voltak, jól érezték magukat és ez a terep nagyon ideális az egyik kedvenc számukhoz, a „Gondatlanságból elkövetett emberölelés”-hez. De eljátszották Szoboszlón a Vidéki sanzont is, az énekes ekkor lejött a színpadról és a szabadtéri széksorai között hitelesen énekelte a refrént "Ne felejtsd el, hogy honnan jöttél". Nem maradhatott ki a "Színezd újra" sem, ez a megrendelésre írt nóta igen jól sikerült, dúdolta mindenki, hiszen kinek nem fakul meg néha az élete, s ne borulna be az égbolt fölötte...Ezt a dalt a mögöttem ülő kisfiúk is zengték, hárman együtt alig  lehettek több, mint 21, tiszta, csengő  hangjuk csodásan simult Mező Misi érettebb, picit árnyékosabb hangjához. Kár, hogy Ő nem hallhatta, de a közönség szeretetét így is megtapasztalhatták! Nem rejtetten volt üzenete is a koncertnek, az "Üzenet" az önzetlen   segítségnyújtás fontosságáról szól, direkt slágerbe foglalva azt, nevezhetjük akár felebaráti szeretetnek is,  amit mindannyiunknak tudni és gyakorolni kéne. Ők kit szeretnek, elárulták egy régi dallal, egyben  megvillantva hangszeres tudásukat  a Beatles Eleanor Rigby-ével, s persze kaptunk ráadást is, szólóban, amolyan zenei ars poetica-t,  majd az együttes a Pálinka-dalt is lenyomta. A közönség ezután oszlott csak, mentek sörözni...A Magna Cum Laude azonban nem az a mulatós banda, hangzásuk árnyalt és eredeti, közvetlenségük hiteles, még sajnálhatjuk is, hogy Gyulán és nem nálunk kezdtek el fürdeni a sikerben...

magna_3A fergeteges buli végén természetesen dedikáltak a rajongóiknak és meghívták őket a következő hétvégére egy MAGNA táborba. A Bizonyítvány Buli az idén jó jegyet kapott, s kinek mi cseng a fülében így a tanév és a koncert végén? Ki tudja, nekem a "Te légy most, karomban", az olyan szünidős, emlékezős, felejtős, bármi megtörténhet ezen a nyáron hangulatú.

A koncert további képei megtekinthető a KÉPGALÉRIÁBAN!

Részletek: www.magnacumlaude.hu

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)