Payday Loans
2024 május 03, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Ifjú tehetségek a Thökölyben

thokoly_05Tavasztól egészen nyár végéig egymást érték a különböző tanulmányi  versenyek, melyen a Thököly-s diákok nagyon szépen szerepeltek.  Ráadásul a  sikerek után a tanulásban elfáradt fiatalok egy részének még mindig nem a jól megérdemelt nyári szünet jön, hanem további felkészülés és megmérettetés.
 

Tavasztól egészen nyár végéig egymást érték a különböző tanulmányi  versenyek, melyen a Thököly-s diákok nagyon szépen szerepeltek.  Ráadásul a sikerek után a tanulásban elfáradt fiatalok egy részének még mindig nem a jól megérdemelt nyári szünet jön, hanem további felkészülés és megmérettetés.

Először a Zsákai Komplex Tanulmányi Verseny volt, ahol Tóth Dorina, Szabó Marcell és Dobi Gergő megyei első, Kállai Dániel, Bak Dávid és Kiss Zsófia megyei hatodik helyezett lett.

Zsákán egyéniben is értékelték a gyermekeket. Marcell első lett matekban, Gergő szintén első környezetben, Dorina kilencedik magyarból. A másik csapatból Zsófi harmadik környezetből, Liliána hetedik magyarból, Dani hetedik matematikából.

Aztán jött a debreceni Hatvani István Komplex Verseny, ahol szintén roppant ügyesek voltak a hajdúszoboszlói diákok.  Szabó Marcell, Tóth Dorina és Dobi Gergő megyei második, Kállai Dani, Kiss Zsófi és Vári Liliána, aki az éppen versenyen lévő Dávidot helyettesítette megyei kilencedik lett.  Bak Dávid azon a napon, Nádudvaron, a Varázsceruza, megyei helyesírási versenyen volt, ahol  9.lett.

A három fős csapatokat Kiss Andrásné Marika néni és Fülöp Feri bácsi készítette fel a versenyre. Mindenki kapott egy tantárgyat, amit éjjel-nappal tanult.  A felkészülési időszakért az anyukák és apukák is díjat érdemelnek, hiszen az iskola időn túl, Ők voltak a tanuló társak. Suli előtt, suli után, reggel, délben, este, szombaton és vasárnap, gyakorlatilag minden nap tanulás volt.

thokoly_01thokoly_02thokoly_03

A fenti csapatokból többen országos versenyeken is részt vettek és nagyon jó eredményeket értek el. Felsorolni is nehéz lenne az eredményeket, de a fórumon hozzászólásban lehet! Tessék hozzáírni, amit én kihagytam! Jó lenne, ha azt is elárulnátok, hogy minden versenyző sportol is! Nem is akár hogyan! A gyerekek komolyan veszik, ép testben ép lélek és ez nem csak duma. Tényleg azok érnek el jó tanulmányi eredményeket, akik rendszeresen mozognak!

S ha már a bevezetőben azt mondtam, hogy nincs vége a tanulásnak azt is elárulom, ki fog a következő hetekben könyv fölé hajolni, méghozzá matematikát. Marcell, aki megyei első lett a Kalmár László Matematika Versenyen és most az országosra készül, ami július elején lesz.  Marci egyébként nem csak a Kalámáron tarolt. Országos 12. a Kengurun, ami bár csak egyfordulós, de roppant nehéz feladatokból álló verseny, és szintén megyei első a Zrínyin, ahová szintén csak a legjobbak juthatnak el.

Az ifjú tehetségekkel majdnem egy tanórát töltöttem és megtudtam ki, hogyan él, tanul ebben a nagy hajtásban.  Nagyon fontos, hogy jusson idő mindenre, tanulásra, sportra, zenére, barátokra, és az sem baj, ha a szabadidő, mint fogalom  ismeretlen.  A szabadidőt a thökölys harmadikosok számára felváltotta, a rendelkezésre álló idő tökéletes kihasználása, és ezt a gyermekek úgy tűnik, cseppet sem bánják! Szeretnek versenyezni!

Hozzászólások

 
+1 #2 Guest 2010-07-07 14:13
Tisztelt Mindenki, aki olvassa!

Tegnap érkeztem haza a Kalmár László Matematika Verseny országos döntőjéről, amit most Nyíregyházán rendeztek meg. Nagyon örülök, mert sikerült megszereznem az előkelő második helyet.
Örüljetek Ti is velem!

Szabó Marcell
 
 
0 #1 Guest 2010-06-17 18:39
Tisztelt szerkesztő!
Én a zsákain nem voltam de a Hatvani István Komplex Versenyen igen. Ezt a kettőt fordítva rakták fel.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)