Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Varrjunk a szabadban Hajdúszoboszlón is!

varrás Június 19-én a Gyógyvíz-folt foltvarró csoport tagjai  mindenkit várnak a HUNGAROSPA Hajdúszoboszlói ZRt. strandjára, a színpad melleti területre foltot varrni, tapasztalatot cserélni, közösen alkotni!

Hajdúszoboszlón már régóta többen hódolnak a foltvarrásnak, eleinte magányosan, majd néhány év óta csoportba szerveződve. A Boldogasszony Közösségi Házban minden második hét péntek délutánján jókedvű órákat töltenek a 15-20 főből álló Gyógyvíz-folt foltvarró csoportunk tagjai: ismerkedünk a patchwork technikáival, megmutatjuk egymásnak munkáinkat, megbeszéljük az elképzeléseinket, terveinket, tanítjuk egymást, s tanulunk egymástól. Az eltelt néhány év alatt sikerült igazi közösséggé szerveződnünk. Rendszeresen megrendezzük a városban kiállításainkat, bemutatva munkáinkat a hajdúszoboszlóiaknak de részt veszünk a régiós, országos és nemzetközi megmérettetéseken is, ahol alkotásaink komoly elismerésekben részesültek.

A Magyar Foltvarró Céh helyi csoportjaként tartjuk a kapcsolatot a többi foltvarróval, így jutott el hozzánk a felhívás, csatlakozzunk a „Varrjunk a szabadban ! Nap” rendezvényéhez. Egy amarikai hölgy Danielle Landes kezdeményezésére 2005 óta tartják meg a „Köss a szabadban” napot, ekkor a kézimunkázni szeretők a szabadban, előre meghirdetett helyen, együtt hódolhatnak a szenvedélyüknek. A kötés -csakúgy mint a varrás- olyan tevékenység, amit tökéletesen lehet ugyan otthon, egyedül művelni, de még jobb társaságban, közösen alkotni. Ez a nap alkalmat ad arra, hogy a közös hobbinak hódolók megismerjék egymást, hisz lehet a szomszéd, vagy egy munkahelyi kolléga is ugyanannak a kedvtelésnek a rabja, csak soha nem nyílt alkalom rá, hogy ezt megbeszéljék.

A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy míg az első évben 25 helyen rendezték meg a Köss a szabadban! napot, két évvel később már több mint 200 helyszínt jegyeztek. 2009-ben az Osztrák Foltvarró Céh elnöke és alelnöke indítványozta, hogy ennek a napnak a mintájára rendezzék meg a „Varrjunk a szabadban!” napot. Az Európai Quilt Szövetség helyt adott a javaslatnak, és minden év júniusának harmadik szombatjára meghirdette az eseményt. Már tavaly csatlakozott a mozgalomhoz Dánia, Olaszország, Spanyolország, Norvégia és Ausztria. Idén a Magyar Foltvarró Céh csoportjai, tagjai is részt kívánnak venni ebben a kellemes időtöltésben az év csaknem leghosszabb napján, 2010. június 19-én. Helyszín: Strandfürdő, színpad melletti tér.

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)