Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Cseni országos bajnok!

atletika_08Kálmán Csenge nagy futásairól már írtunk, most arról szeretnénk beszámolni, hogy a hajdúszoboszlói lány a Diákolimpia Országos Bajnoka és szinte minden hétvégén tarol a versenyeken!

 

Időben már jócskán tovább haladtunk a Diákolimpiától, de fontos megjegyezni  egy Országos Bajnoki cím észvesztően nagy eredmény!  Gratulálunk, no és persze az azóta szerzett  többi éremhez is, amit a csinos futólány az elmúlt hetekben begyűjtött a versenyeken. Tiszaújvároson például az Atlétika Világnapja alkalmából rendezett nemzetközi megmérettetésen stílusosan egyéni csúccsal lett első 400 méteren, és szép eredményt ért el fele távon, azaz 200 méteren is.  Nagy örömünkre a  dobogó harmadik fokára állhatott. Az Ifjúsági, Junior Budapest Bajnokságon szintén aranyat kapott a  400 méterért és bronzot a 200 méterért.  Gyakorlatilag minden hétvégén verseny, ami persze két napos, mert az egyik táv szombaton (100, 400 m), a másik vasárnap van (200 m).

atletika_07atletika_01atletika_06

Az állandó edzés és verseny minden bizonnyal fárasztó produkció, éppen ezért óriási hír az is, hogy csak egy pici hiányzott például ahhoz, hogy Cseni részt vegyen múlt hét végén a Válogatott Viadalon! Jelenleg például nincs 4X400- as magyar válogatott, ilyen eredményekkel már lehet játszani a gondolattal, mi lenne ha? És akkor át kell tervezni az életet a nemzetközi versenyek és a rengeteg edzés miatt.  Szóval Cseni most sem unatkozik. Heti öt edzés a Debreceni Sport Club-Sport Iskolájában, és a mindennapi debreceni út előtt vagy után, időt kell még szakítani a tanulásra, a külön órákra, a nyelvórákra, a zongora órákra és a nagy szerelemre a lovakra!

atletika_03atletika_05atletika_09 

Szabadidő egy perc se és mégis jönnek az eredmények. Egészen biztos jók az adottságok, a családban nem csak Ő fut és a nevelés is kiválóan sikerült, a tini bírja a terhelést. Ehhez párosult még egy tökéletes természet, egy győzni akarás, amit két évvel ezelőtt pont egy megyei versenyen vett észre Donka László edző. Cseni azóta szárnyal a futópályán, pedig eredendően nem a szöges cipőről álmodozott. Mondhatnánk, hogy véletlenül alakultak így a dolgok, de véletlenek nincsenek. Aki  szakadó esőben is képes repülni az atlétika pályán, az oda termett.

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)