Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Évzáró Mazsorett Gála a Szabadtéri Színpadon

mazsievzaro_11Kegyeibe fogadta az időjárás az Évzáró Mazsorett Gála részvevőit június 18.-án. Így aztán semmi akadálya nem volt, hogy pontban 18.00 órakor  hetven mazsorett táncos színpadra- vonulásával kezdetét vegye a rendezvény.

 

A több száz érdeklődő – zömében szülők, rokonok, barátok – előtt Nagy Bálint, az Önkormányzat Kulturális és Sport Bizottságának elnöke nyitotta meg az Évzáró Mazsorett Gálát. Elismeréssel szólt a közel húsz éves együttes munkájáról. Túl azon – mint mondta – hogy a városi rendezvények rendszeres résztvevői, egyre több hazai és nemzetközi fesztiválon, versenyen szerepel igen szép sikerrel, szerezve ezzel a városnak, önmaguknak, hírnevet és egy életre szóló emléket. Gratulált a város legnagyobb létszámú művészeti csoportjának ez évi eredményeihez – külön kiemelve a művészeti vezető, Genschorek Katalin munkáját – és sok sikert kívánt a közelgő  Európa Bajnokságon való szerepléshez.

mazsievzaro_1A Gála első felében bemutatott húsz  tánc döntően az elmúlt két év  produkcióiból  lett összeállítva, de azokat a koreográfiákat is ebben a részben mutatták be, amelyek  nem szerepeltek az idei magyar bajnokságon. Ennek a résznek talán a legnagyobb sikerét az óvodások aratták. Előadásuk után szólt a jelenlévőkhöz Berényiné Szilaj Ilona , a fenntartó Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója. Méltatta a sok munkát, amelyet az Együttes és annak művészeti vezetője végzett a siker érdekében, megemlítve a  nélkülözhetetlen önkormányzati és szülői anyagi támogatásokat, majd ajándékkal kedveskedett a legkisebbeknek.

mazsievzaro_5Szünet előtt, a színpadon felsorakozott táncosok előtt kapott szót Darabos János is, a Hajdúszoboszlói Mazsorett Együttesért Alapítvány Kuratóriumának elnöke, aki tájékoztatta a jelenlévőket az alapítvány céljáról, feladatáról. Szólt arról, hogy bővíteni szeretnék a támogatói kört. Támogatói és Vásárlói kártya kibocsátása is szerepel elképzeléseik között. A Kuratórium tagjai Vállalkozók adományaiból összeállított ajándékokat adtak át az Együttes  tagjainak.

A rövid szünet után zömében ez évi koreográfiákat mutattak be az Együttes csoportjai és  szóló-duó táncosai. Az időközben teljesen megtelt nézőtéren hangos ovációval és nagy-nagy tapssal fogadtak minden produkciót. Az újabb húsz tánc után a jól eső fáradtság érzésével fogadták az elismeréseket a lányok és boldogan vonultak át egy közeli étterembe, ahol az Alapítvány egy sült krumplis vacsorára látta vendégül az Együttes tagjait.

mazsievzaro_12Úgy hisszük, hogy a Gála betöltötte szerepét, érdemes volt kezdeményezni és megtartani. Mintegy csokorba foglalva mutatta be számos érdeklődő előtt az elmúlt két év sikereket hozó táncait.

 

További képek a GALÉRIÁBAN!

 

 

- nos -

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)