Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Víz alatt a határ

nelviz_2Két héttel ezelőtt, az állandó esőzések után, a gazdák szinte lemondtak mindenről. A helyzet siralmas volt, aztán végre kisütött a nap és a víz lassan kezdett eltűnni a földekről. Az öröm azonban nem tarthatott sokáig, tegnap több mint 15mm csapadék esett Hajdúszoboszló határában, ma pedig a szél tett tönkre mindent.

 A földekre nem lehet rámenni, nem lehet betakarítani és nem lehet elvégezni a különböző növényvédelmi munkákat, melyek az esős idő miatt különösen fontosak lennének. A búza rohad és gombás, a kukoricát sok helyen el sem lehetett vetni és a borsó is ízetlen.  A napfény mindennek és mindenkinek hiányzik! Lehet ez a hét szűkös esztendő egyike, de vajon hányadik? Az előző évek sem voltak könnyűek a mezőgazdasági termelőknek, az idei pedig tönkre teszi  a gazdaságokat. 2010 után lehet csak az marad talpon, akinek volt tartaléka, a bankban pénze,  és mindenki tudja, a kistermelők nem pont ilyenek. Ők egyik évről a másikra élnek, örülnek ha a hitel részletét tudják fizetni és úgy várják a jó időt és a jó termést, mint a messiást. Ma azonban újabb rossz jött. Az eső mellé viharos szél, mely megrongált mindent, amit csak tudott. Enyhe vigasz, hogy a szél szárítja a határt. A gazdák napsütést szeretnének és igazi, régimódi, nyugalmas nyarat!

nelviz_3nelviz_5nelviz_6

nelviz_7nelviz_9nelviz_10

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)