Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Rendőrségi hírek Hajdúszoboszlóról – közlekedés

rendorauto1Figyelmetlenség, elsőbbségadás elmulasztása, ital és drog. Az elmúlt hetek mérlege rendőrségi szempontból. Nem éppen egy csendes kisvárosra jellemző összefoglaló, főleg ha elolvassák majd a következő bűnügyi részt is.

A Szoboszlói Színest ezen a héten Fehér Gyula rendőrszázados, a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság közlekedi osztályvezetője tájékozatta. Június első szombatján a Haladás utcán, szemben a forgalommal haladt egy helyi lakos, aki szintén utcabelieket akart kikerülni, de visszapillantó tükre megütötte az úttesten haladó társaság gépjárműhöz legközelebb eső tagját. A sérült alkarja nyolc napon belül gyógyult, de a vizsgálat során felmerült a közúti veszélyeztetés gyanúja, ezért az ügyben nyomozás folyik.

Júniús 10-én a Tokay utca és Wekerle kereszteződésében az elsőbbségadás tábla ellenére a gépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget a neki balról érkező, Tokay utcán szabályosan közlekedő segédmotor vezetőjének.  A motoros nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett, a gépkocsi vezetője pedig szabálysértési eljárás keretében pénzbírságra és vezetéstől való eltiltásra számíthat. A büntetés mértéke hatvan ezer forintig és 1-6 hónap közötti jogosítvány elvételig terjedhet.

Június 19-én este háromnegyed tízkor egy kék Renault Thalia négy hölgy utasával állt fejre. Az utasok 21 és 24 év közöttiek voltak, a sofőr állítólag nádudvari, egyik utasa nagyhegyesi, két másik hajdúszoboszlói. A baleset során a sofőr és egyik utasa könnyű, harmadik súlyos, negyedik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A helyszínre három mentőautó érkezett. A sofőrrel szemben alkalmazott alkohol szonda pozitív lett, a hölgy rendőrségi nyelven szólva szabálysértési értéket fújt. A későbbiekben vér és vizelet minta vizsgálatával nézik majd a befolyásoltsági mértéket. Ami biztos, a lányok túl bátrak voltak, beültek egy olyan sofőr mellé, aki ivott, gyorsan ment és az Újvárosi kereszteződésnél kezdődő Malom sori kanyarban nem tudta az úton tartani az autót. Lehajtott a füves részre, majd árokba csúszott. A gépjármű többször átfordult, feltételezhetően ketten kirepültek belőle, az egyik utas a hátsó szélvédőn. Az egyik hajdúszoboszlói lány olyan súlyos koponyasérülést  szenvedett, hogy azonnal műteni kellett.

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)