Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Az Interpol INFRA-RED 2010 elnevezéssel nemzetközi körözési akciót hirdetett meg

Az akció 2010. július 05-31 között 29 ország rendőrségének részvételével kerül sor. Az INFRA-RED (International Fugitive Round-up and Arrest) operáció a nemzetközileg körözött szökevények felkutatására és elfogására összpontosító művelet, a média nagymértékű bevonásával. Először ilyen jellegű akcióra 2009-ben került sor Ausztrália, Belgium, Kanada, Kolumbia, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok részvétele mellett. Miután ebben a műveletben 45 kiemelt bűnözőt sikerült felkutatni és elfogni, az Interpol Főtitkárság 2010-ben is meghirdette az INFRA-RED operációt.

 Résztvevő országok: Albánia, Ausztrália, Ausztria, Banglades, Fehéroroszország, Brazília, Belgium, Kanada, Dánia, Csehország, Észtország, Finnország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Litvánia, Montenegró, Hollandia, Omán, Lengyelország, Románia, Dél-Afrikai Köztársaság, Spanyolország, Svédország, Svájc, Ukrajna, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok.

 

A Magyar Rendőrség részéről az akció végrehajtására kijelölt szervezeti egység az NNI Bűnügyi Főosztály Különleges Ügyek Osztály Célkörözési Alosztálya, a hazai körözési tevékenység koordinációjáért az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Elemző-Értékelő Főosztály Bűnügyi Koordinációs Osztálya felel, míg a nemzetközi körözési tevékenység összehangolását az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Iroda végzi.

 

Az alább felsorolt személyek elfogásához kérjük a lakosság segítségét.

 

  • felix_antonENGLER Ulrich Felix Anton (szül.: Németország, Andelfingen, 1961.03.28., bűncselekmény: csalás ) német állampolgár

A képen látható férfi 2003-ban, Németországban megtévesztette a sértettet azzal, hogy az ő közbenjárásával egy „off-shore” céget alapítanak. A sértett az ügyletre 146.980 Eurót utalt át Englernek, aki a megbízástól eltérően saját céljaira használta fel ezt az összeget. Engler hasonló módszerrel tévesztett meg egy másik befektetői csoportot, ekkor egy olyan cég vezetőjének adta ki magát, aki erotikus website-ok üzemeltetésével foglalkozik. A befektetők összesen 119.850 dollárt utaltak át Englernek, aki ezt a pénzt szintén a saját céljaira használta fel. Engler továbbá 2004. decemberétől 2007. júliusáig Floridában működtetett egy céget, amely a profilja szerint befektetési tanácsadással foglalkozott, és amelynek keretében az ügyfelek pénzét a tőzsdén ún. day-trade (napi adás-vétel) módszerrel kamatoztatta volna. Valójában Engler cége egyáltalán nem végzett tőzsdei tevékenységet, a korábbi ügyfeleket az új ügyfelek által rendelkezésre bocsátott tőkéből fizette ki.

 

 


 

 

 

  • ion_nicolaeION Nicolae (született: Scortaru Nou, 1963.07.10., bűncselekmény: emberölés) román állampolgár

A képen látható férfi 1993. május 14-én Romániában egy társával maszkot viselve és fegyverekkel felszerelkezve betört a sértettek aradi házába. A rablás során a sértettet lőfegyverrel megölték, a sértett barátnőjét pedig több késszúrással életveszélyesen megsebesítették, majd elmenekültek a helyszínről.

 

 

 

 

 

 

 

 

FOCO Tibor Theodor (született.: Linz, 1956.04.18., bűncselekmény: emberölés) osztrák állampolgár

foco_tibor_theodor

A képen látható férfi 1986. március 12-én lelőtt egy embert. Cselekménye miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, ahonnan 1995. április 27-én megszökött.

 

 

 

  • bulatovic_nikolaBULATOVIC Nikola (született: PODGORICA, 1971-08-28, bűncselemény: erőszakos közösülés) montenegrói állampolgár

 

 

Tényállás: Nevezett 1998. március 27-én a Belgrádban található házában megerőszakolta a kiskorú sértettet. A sértett egy középiskolai újság részére készített interjút az elkövetővel (miután Bulatovic profi kosárlabda játékos volt), azonban a beszélgetés végén az elkövető bezárta a lakása ajtaját és megerőszakolta a sértettet.

 

 

 

  • ghiurca_valentin_alinGHIURCA Valentin Alin (született.: DEVA, 1978-07-14, bűncselemény: emberkereskedelem) román állampolgár

 

 

 

A képen látható férfi 2003 és 2005 között működtetett egy bűnszervezetet, amelynek keretében hölgyeket futtattak prostitúciós célból. Bizonyítható módon három prostituáltakat alkalmaztak és a lányok által keresett valamennyi pénzt - a társaival - elvették.

 

 

 

 

 

  • velici_geluVELICI Gelu (született: FAGET, 1970-03-23, bűncselekmény: csalás) román állampolgár

 

A képen látható férfi 1998-ban és 1999-ben Romániában több sértett céget megtévesztett azzal, hogy a saját cégével kapcsolatos adatokat meghamisította, továbbá egy nagy román cég képviselőjének is kiadta magát és ennek a nevében szerződést kötött. Nevezett az így beszedett pénzt a saját céljaira használta fel, az okozott kár összesen 6.6 milliárd régi román Lej (kb. 40 millió Forint).

 

 

 

 

Kérjük, hogy aki információval rendelkezik a körözött személyek tartózkodási helyéről, hívja a 107-es vagy 112-es hívószámok valamelyikét, vagy tárcsázza a telefontanút a 06-80-555-111-es elérhetőségen! Kérjük továbbá, hogy aki felismeri közvetlen környezetében a rendőrség által körözött személyeket, ne próbálja őket egyedül elfogni, kérjen segítséget a rendőrségtől a fenti számok valamelyikén, vagy tegyen bejelentést bármelyik rendőrkapitányságon!

 

 

 


Hozzászólások

 
+1 #1 Guest 2010-07-14 22:06
A kosaras srácot nem tudom, hogy kerestek eddig, de a net alapjan (google) az derul ki rola, hogy aktiv jatekos, jelenleg a szerb B ligaban. Aprilis 3-án pl még játszott is 26 percet ...
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)