Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Árvízkárosult Gyermekek nyaraltak Hajdúszoboszlón

rapcsak_csalad_3Hetekkel ezelőtt csak az árvíz volt a téma, aztán levonult a nagy pusztítást okozó víz, és ahol nem okozott kárt, lehet gyorsan el is felejtik az emberek, mi történt 2010 nyár elején a Borsodi falvakban. Az ott lakók egész életükben emlékezni fognak rá és a segítség számukra nem csak a kritikus napokban volt fontos, később is az!

rapcsak_csalad_22Rapcsák György és felesége Adrienn, talán pont erre gondolt, amikor pár hete felhívta a Duna Televíziót és felajánlotta segítségét. A tévések a Mátai Szeretetszolgálathoz irányították Őket, ahol nagyon megörültek a hajdúszoboszlói, teljes ellátásos nyaralási lehetőségnek. A házaspár ötlete az volt, hogy július utolsó hetében ingyen táboroztatnak 10-12 árvízkárosult fiatalt és a nagy akcióhoz társakat is kerestek. Az ötlet napról napra kezdett kibontakozni és egyszer csak megérkeztek a hittanos gyerekek. Debreczeni Zsolt és felesége minden este meleg vacsorával fogadta a kicsiket egész héten a Hotel Nórában. A HUNGAROSPA Hajdúszoboszlói ZRt. pedig fürdős, Aquaparkos élményekkel gazdagította a csoportot. Fürdés közben jön meg az étvágy, melyet a strand területén ifjabb Pinczés Károlyék minden nap ebéddel, Tóth Emese, Tóth Józsefné és sokan mások igazi gyerek kedvenc finomságokkal csillapítottak. Vattacukor, sütemény, fagylalt, Ice’nGo, minden, amit egy gyermek a strandon megkívánhat. A hajdúszoboszlói Családsegítő ruhaneműt és játékokat vitt a Vörösmarty utcára. Az Otthon Üzletház tulajdonosai, Nagy Attila és felesége Frank Jutka személyre szóló ajándékkal kedveskedtek a gyerekeknek. Bakó Péter sokat segített a tábor létrejöttében. Igazgatta a szálakat, hogy minden a helyére kerüljön. Reggelre friss péksütemény, kenyér az asztalra az Ebesi pékség jóvoltából, a hazafelé vezető úton pedig pogácsa. Az Öcsi Csemege igazi csemegékkel szolgált, a Miskolci Hús Center pedig a fazékba valóról gondoskodott. A hajdúszoboszlóiak mindenre gondoltak, a szabadidő hasznos eltöltésére is. A Szikszóról, Alsóvadászról, Aszalóról érkező fiúk és lányok két alkalommal is tekerhettek a Bringó Hintón, péntek délután pedig repülhettek a lovak hátán. Siker sztori a javából, természetesen a jótékonykodás minden kellékével. Ami a szervezők szerint a legfontosabb, egy fillér pénzmozgás nélkül megoldható volt az egész! Nem kellett gyűjteni, pénzt adni, kérni. Csupán egy dologra volt szükség, pozitív gondolkodásra! Gyakorlatilag ennyi kellett a tábor, kilenc gyermek, valamint két kísérőjük és persze minden résztvevő boldogságához. Mert adni jó!

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

 

 

 

 

Hozzászólások

 
+1 #1 Guest 2010-07-28 18:06
Köszönet Rapcsák Györgynek és feleségének Adriennek, mindazoknak, akik feledhetetlen ellátást, üdülést, kikapcsolódást biztosítottak az árvízkárosult gyermekeknek.
Mások számára is felhívás, hogyan tudunk segíteni "akarni kell"!
Szolnokról: Kati és Dorka
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)