Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Folkhétvége Hajdúszoboszlón

DSC_0252

Ezen a hétvégén csupa visszatérő vendég jött Hajdúszoboszlóra és persze a helyi lakosok nagy része is ellátogatott már péntek este a Szent István parkba. A vonzerő a Folkhétvége, remek zenészekkel és a hangulatos kézművesek utcájával.

 

 

DSC_0240_copy

 

DSC_0226_copy

Emlékeim szerint több mint 15 évvel ezelőtt, a Hajdúszoboszlói Kultúrális Közösség vezetője, Piroska Mihály és a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár polgári szolgálatosa, Nagy Zoltán indította el útjára a remek kezdeményezést. Az ötlet nem magától jött, kellett hozzá egy Horváth Zsolt, aki kitalálta a Hajdúszoboszlói Nyári Fesztivált, melynek keretébe szorosan illeszkedett a Folkhétvége.  Mivel a régi emlékek pontosítására éjszaka csak néhányan vállalkoztak, a témát később folytatjuk. Most lássuk mi is történt ma este!

 

DSC_0295_copy

 

DSC_0301_copy

A Harangház melletti kis színpadon 18 órától a  Zurgó Együttes hangolt, majd néhány perccel 19 óra után átvette a stafétát, a nagy színpadon, azaz a szabadtérin a Tükrös Zenekar. A nézőtér gyorsan telt és a koncert rögtönzött szünetében sor kerülhetett az ünnepélyes megnyitóra.Dr. Szabó Irma, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának képviseletében hívatalosan is megnyitotta a XV. Hajdúszboszlói Folkhétvégét.  Beszédében elmondta, hogy nagyon szeret Hajdúszoboszlóra jönni, mindig öröm számára egy ilyen rangos eseményen részt venni.  15 év nagy idő és természetesen nagyon nagy munka ennyi éven át megszervezni egy ekkora fesztivált. Éppen ezért köszönetet mondott a város vezetőségének, hogy lehetőséget teremtenek évről évre, egy ilyen igényes és színvonalas rendezvény megvalósításához.

 

 

DSC_0264_copy

DSC_0309_copy

Dr. Szabó Éva után Berényiné Szilaj Ilona, a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója lépett a mikofon elé és megköszönte valamennyi kollegájának a segítséget a szervezési munkák során.A megnyitó után ismét a Tükrös Zenekar zenélt, majd színpadra lépett a Hétrét Együttes. Péntek este utolsónak a Téka Együttes következett  a szinpadon, melynek háttere idén végre mentes volt a gusztustalan műanyag molinóktól. A zenészek mögött egyetlen kivetített kép hírdette, az országosan is egyedülálló Hajdúszoboszlói Folkhétvégét.A hőség ellenére már péntek este is hömpölygött a tömeg a kézmővesek utcáján, mely egész hétvégén várja a szép iránt fogékony érdeklődőket.

DSC_0255_copy

DSC_0263_copy

 

  Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)