Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Búvárkodás Hajdúszoboszlón

bvrok_2A hajdúszoboszlói mediterrán óriás medencének péntek délelőtt igazi beach hangulata volt. Homokos tengerpart, hullámok, napernyők, világító torony, hajó és a tövében a búvárok. Gyakorlatilag már csak a kalózok, némi kincs és minimum egy cápa hiányzott a teljes show-hoz, amit jövő hétre tökéletesíteni fogunk.

bvrok_5

A képek már most önmagukért beszélnek, de vannak még rejtett tartalékaink! Péntek délelőtt csak egy szerkesztő-riporter voltam, aki szó szerint büszke lehetet arra, hogy hajdúszoboszlói. A Czakó Búvárklub bemutatójára és nyílt napjára rengetegen voltak kíváncsiak és a merülési mennyiségnek csak a levegő szabott határt. A palackok ugyanis csak délig bírták. Persze itt rögtön közbeszól a profi, Czakó Ádám pontosan elmondta, hogy az első próbálkozások során mindenki sokkal többet szív a kelleténél.

bvrok_13

De térjünk vissza az előbb említett pozitív érzésre. Szóval nem sok strandon van arra lehetőség, hogy az érdeklődők kipróbálhassák, milyen merülni. Hajdúszoboszlón ehhez minden adott volt. Víz, mélység és felszerelés. Bátor vállalkozókból pedig nem volt hiány. Elméletileg nyolc éves kortól lehet búvárkodni, de mint minden sportnál, itt is igaz, nem lehet elég hamar elkezdeni.

bvrok_12

Még a fürdővendégeket fotóztam,  hat éves, 18 kilós fiam ugrott a több mint két méter mély medencébe.  Az előzetes megbeszélés szerint, minden forgatáson, amíg munka van, addig a gyerek vár, ez azonban nem mindig jön össze. Attila pillanatok alatt felszereléssel együtt, (ami jóval több mint 18 kiló) és gyakorlatilag az első merülésnél lehasalt a medence aljára. Kár, hogy a Nikon 850-es nem vízálló. Soha vissza nem térő pillanat és örök élmény marad! Persze nem csak nekünk, a lelkes kis csapat egész délelőtt a búvárkodás rejtelmeiről beszélt az érdeklődőknek és mindenkin látszott, nagy és szuper meglepetés, hogy Hajdúszoboszlón ilyesmire is van lehetőség! Belföldi és külföldi fürdőzők egyaránt kipróbálták a palackos merülést, a mediterrán medence méreteivel a lehető legideálisabb terep a búvárkodással való barátkozáshoz.

bvrok_8

A víz alatt pedig nem lehetnek nyelvi nehézségek sem, hiszen az egyezményes jelek, nemzetközileg elfogadottak. A rövid oktatás után gyakorlati lépések következtek. Majd eltűnt a páciens a víz alatt és minden esetben mosolyogva tért vissza.

bvrok_6

 

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László - Czakó Ádám

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)