Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Befektetés a jövőbe!

DSC_0279

„A turisztikai vonzerő felhasználása foglalkoztatásra a Hajdúszoboszlói kistérségben”

Dr. Vincze Ferenc  jegyző bevezetője és Májas Anikó pályázati tanácsadó prezentációjával kezdetét vette egy EU-s támogatással megvalósuló projekt. A projekt a térségi foglalkoztatási helyzet javítását szolgálja. Célja a kistérség szereplőinek összefogása a munkahelyteremtés, a humánerőforrás-fejlesztés lehetőségeinek erősítése, és összehangolása, valamint az iskolázottsági szint emelése érdekében, melynek eredményeképpen csökken a tartós és szezonális munkanélküliség, javul a foglalkoztatási szint, különösen a hátrányos helyzetű csoportok, azon belül is a roma népesség körében.

 

DSC_0267

A projekt keretében a Hajdúszoboszlói kistérség a foglalkoztatási együttműködés kialakításával többek között a turizmus további fejlesztését, foglalkoztatásra ható szezonalitás mérséklését kívánja elérni a kistérségben lévő három hátrányos helyzetben lévő település eddiginél nagyobb mértékű integrálásával.

DSC_0269

A jelenleg még példa nélküli, helyi hagyományokkal nem rendelkező partnerségi együttműködés keretében tájékoztató fórumok, partnerség-építő szemináriumok, hálózatépítési tréning kerül megrendezésre. A résztvevők aktív közreműködésével kidolgozásra kerül a kistérség Foglalkoztatási Stratégiája, amelynek feladata a kistérség eddigi foglalkoztatási irányú cselekvései hiányosságainak,  legfőbb problémáinak feltárása, amelyek alapvetőek az elkövetkezendő időszak fejlesztési irányainak meghatározásához.

DSC_0275

A projekt fő célkitűzései:

1. Idegenforgalmat erősítő együttműködési hálózat kialakítása a kistérségben

2. Kistérségi partnerségi és foglalkoztatási együttműködés kialakulása

3. A helyi gazdasági, foglalkoztatási és szociális problémák feltárása, javaslatok azok mérséklésére, megoldására, ennek érdekében stratégia kidolgozása

4. Foglalkoztatás javítására irányuló projekttervek generálása és kidolgozása, ezáltal munkaerő-piaci kereslet-kínálat összehangolása

5. Gyors és hatékony információáramlási és kommunikációs utak biztosítása a kistérség szereplői számára.

DSC_0278

A projekt két szakaszban, 20 hónap alatt kerül megvalósításra. Az első, előkészítő szakaszban helyzetelemzés és foglalkoztatási stratégia kidolgozása történik, tovább ennek kapcsán partneri kapcsolatok kialakítása, erősítése és a Foglalkoztatási Paktum létrehozása. A második, megvalósítási szakaszban foglalkoztatási projektek kidolgozása, megvalósítása veszi kezdetét, melyet a működés és a projekt során elért eredmények értékelése zár.

DSC_0276

Az előadás közben és azt követően kötetlen beszélgetés formájában az életből vett gyakorlati példákkal egészítették ki a hallottakat a jelenlévők. A speciális helyi viszonyokat nagyon szépen bemutatta Molnár Zoltán a munkaügyi kirendeltség képviselője, és Kabály Zsolt a TDM  igazgatója, mint több évtizedes gyakorlattal rendelkező szállodaigazgató szolgált tanulságos életszerű példákkal.

Szoboszlói Színes–  Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)