Payday Loans
2024 május 19, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Dr. Sóvágó László polgármester bemutatta csapatát.

DSC_0295

Augusztus 5-én délután a Nelson étteremben Dr. Sóvágó László polgármester, az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület elnöke bemutatta az októberi helyi választáson induló jelöltjeit. Körzetenként mindenkiről ismertette a legfontosabb emberi értékeket, kit-miért tart esélyesnek a választáson. A polgármester úr kiemelte, hogy egyetlen párt támogatását sem kéri viszont számít minden jószándékú ember voksára aki Hajdúszoboszló Jövőjéért szeretne tenni. Polgármesterünk szerényen megjegyezte négy év országgyűlési képviselőség és 16 év polgármesterség után érez még magába annyi lendületet, hogy ismét megpróbálja. Magáról csak néhány mondatot ejtett, hisz őt mindenki ismeri.

 

DSC_0335

Mit is mondott a köztiszteletben álló jelöltjeiről,akik már nagyon sokat tettek városunkért.

Dr. Cseh Magdolna: 1.körzet

Született hajdúszoboszlói, testvére ügyvéd. Hosszú ideig a 3. sz. iskolában dolgozott. Jogász, munkaügyi szakember és fizető vendégtartó. 10 éven keresztül elnöke volt a Fizetővendéglátó Egyesületnek. Több civil szervezet életében aktívan részt vesz. Sokat tett a város minőségi turizmusának fejlesztéséért, a vállalkozások, vendégtartók boldogulásáért. Négy éven keresztül a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke volt. Hosszú évek óta aktív karitatív szerepet vállal. Saját erejéből támogatja a rászoruló betegeket, időseket, kis jövedelmű családokat. Választókerületében született, azóta is ott él. Jó kapcsolatot ápol Szoboszló lakóival, kedves, közvetlen egyéniség.


Marosi György Csongor: 2.körzet

Szászgyökerű, református család szülötte. Fiatalember, de jelentős közéleti múlttal rendelkezik. A Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában érettségizett. A Szolnoki Főiskola közgazdász-külgazdász, terület- és vidékfejlesztés szakán végzett, a magyar Országgyűlésben volt gyakornok. Pályázatíró, egy településfejlesztésben igen eredményes cégnél. Tagja a Hajdúszoboszlói Gazdakörnek, családi vállalkozásuk okán a helyi Kereskedelmi és Iparkamarának és a Vendéglátó Egyesületnek. Alapítója a Papp László Boxegyesületnek. Négy éven át sikeres önkormányzati képviselő. Sokat tett a távfűtési díjak elviselhetővé tételéért, a civil szervezetek támogatásáért. Elnöke az Ügyrendi, Igazgatási, Jogi Bizottságnak. Társasházban él, így saját tapasztalatából ismeri a körzet gondjait.


Dr. Kovács Zoltán: 3. körzet

Ősi hajdúszoboszlói család sarja, anyai ágról a Halasi Fekete családból származik. Nős, két fia van. A Debreceni Orvostudományi Egyetemen végzett 1970-ben. Azóta háziorvosként a várost szolgálja. 16 éven át önkormányzati képviselő volt. Az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnökeként sokat tett az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került családok helyzetének javításáért. Szívügye az itt élő emberek egészségügyi állapotának figyelemmel kísérése és javítása. Nagy munkabírású, közszeretetnek örvendő háziorvos.



Antalné Tardi Irén: 4. körzet

Közgazdász tanár, a hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakközépiskola igazgatója. Friss diplomásként jött Hajdúszoboszlóra, azóta a város oktatásának egyik zászlóvivője. Nem csak a városban, hanem a tágabb régióban is jelentős azok száma, akiket tanított, akiknek átadta tapasztalatait, szakma iránti szeretetét. Ahogy mondani szokták: „munkája az élete”. 1995. óta mindenki által elismerten vezeti intézményét. Példátlan módon úgy bővítette az iskolát az elmúlt esztendőben, hogy ahhoz az önkormányzat támogatására nem volt szükség. A szakközépiskola a középiskolák rangsorában igen előkelő helyet foglal el. Két ciklusban a Pénzügyi, Gazdasági Bizottság külső tagja volt. Férjével a körzetben, a Bordángát utcán laknak.


Radácsi Gusztáv: 5.körzet

Sokgyermekes nagycsaládban látta meg a napvilágot Hajdúszoboszlón, azóta is minden szállal a városhoz kötődik. A Hőgyes Endre Gimnáziumban érettségizett. Két munkahelye volt, 1988-ig a Városgazdálkodási Vállalat, azóta a gyógyfürdő dolgozója. Ez év tavaszán az Aqua Palace Élményfürdő vezetőjének nevezték ki. A Nyíregyházi Főiskolán szerzett diplomát. 1994-től önkormányzati képviselő, mindig párton kívüliként, csak a hajdúszoboszlóiak érdekét képviselte. 40 éve a körzetben él, a Bercsényi utcán. 3 gyermek apja.


Kunkli Imre: 6.körzet

50 éves , Hajdúszoboszlón születt. Ebben a városban él feleségével, 25 éves és 22 éves fiaival együtt. Itt kezdte el iskolai tanulmányait, itt vált felnőtté és itt alapított családot. Tősgyökeres hajdúszoboszlóiakként mindig itt képzelte el  életét és a jövőjét.Okleveles gépészmérnöki diplomát a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen szerzett. A végzést követően mindenképpen a szülővárosában akart munkát keresni, így került kapcsolatba az olajiparral. Ebben az üzletágban dolgozik már 26 éve, különböző munkakörökben. Jelenleg a MOL Nyrt. Kutatás Termelési Divíziójában, termelési szakértő. Mindig nagy hangsúlyt fektetett  tudása, szakmai ismeretei tovább fejlesztésére, így a különböző tanfolyamok, képzések mellett másod diplomaként okleveles olajipari szakmérnöki képesítést is megszerezte a Miskolci Egyetemen.


Buzási László: 7. körzet

Szívügye az írott és az elektronikus sajtó. Elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a 90-es évek közepén megalakult a Hajdúszoboszlói Városi Televízió. Mindig követte a világ változásait, ezért alap, közép és felső szinten is továbbképezte magát, hogy jogosult legyen televíziós műsorok gyártására. Később, a kor követelményeinek megfelelően létrehozta internetes újságját, a Szoboszlói Színest (www.szoboszloihirek.hu). Közéleti tapasztalatait, mint a körzet képviselője szeretné kamatoztatni, ahol több mint 30 éve él feleségével.


Kőrösy Gáborné: 8. körzet

Bár képviselőként nem, de bizottsági tagként az oktatás, idegenforgalom területén jelentős közéleti munkát végzett. A Hőgyesben érettségizett, majd a nyíregyházi Tanárképző Főiskolán szerzett diplomát. A város több iskolájában tanított, nagy szerepe van abban, hogy a vendéglátós képzés megindult városunkban. Mint kistérségi koordinátor több kiemelkedő városi beruházásban aktívan részt vett. Több egyesületnek tagja, szeret kertészkedni, hobbija a gasztronómia és a festés. A Bánomkert, ahol 40 éve él, különösen közel áll hozzá.



 DSC_0336


DSC_0346

Szoboszlói Színes– Kiss Klára –

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások

 
0 #1 ubi40 2010-08-14 17:18
Dr Kovács nem kéne már ezt erőltetni,köszö njük a csatornát meg a többi be nem tartott ígéretet,viszlá t ön a leggyengébb láncszem.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)