Payday Loans
2024 március 29, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Rongyrázás vagy életmentés?

baba_kiskepMa hazánkban több intézet is rendelkezésünkre áll gyermekünk őssejtének tárolására, azonban jelentős összeg az, melyért -megegyezés szerint- tíz, húsz évig, Magyarországon vagy külföldön lefagyasztva őrzik a mintát.

 

Amikor egy nő megtudja, hogy várandós, eldönti, mindent megtesz gyermekéért a jövőben, ami tőle telik. És őssejtre telik? Pénzkérdés? Több százezerről van szó, egyben vagy részletekben, a végeredmény ugyanaz, ki kell fizetni. Mit kapunk cserébe? Babánk életét menthetjük meg, hiszen egyre több betegség gyógyításában használható fel a minta nagy eredménnyel. Pénzkérdés? Büffen fel bennünk újra és újra! Sajnálom a gyerekemtől? Egy nyaralás ára például. Van akinek egy havi fizetés, másoknak csak álom. Mit tegyünk?

 

 

foto02

Nem tudom, lehet e jól cselekedni. Aki megteheti, úgy érzi nem dönti romba a családi büdzsét, ne gondolkozzon. Hiszen nemcsak a gyermek, akár valamelyik családtag életét is megmentheti a köldökzsinórból születéskor levett minta. Abban az esetben pedig, ha fel is kell használni, mert fellépett valamilyen betegség, áldani fogjuk azt a napot, amikor aláírtuk a szerződést. És ne mondjuk azt, hogy velünk ilyen nem történhet. Sajnos tudjuk, a betegség nem válogat!

A másik oldal, aki ennyi pénzt nem tud ilyenre áldozni, vajon mit tehet? Ő nem szereti annyira gyermekét?! Dehogynem! De enni, fűteni, ruházkodni stb...stb is kell, nincs felesleges százezer, de még havi részletre való sem. Hol itt az esélyegyenlőség? Mi lesz ezekkel a gyerekekkel? Őket ki menti meg? Neki miért nem lehet meggyógyulni? Fájdalmas kérdések, amiket sorolhatnék még...talán majd máskor.

 Ez a lehetőség nem túl régi hazánkban, mi a helyzet azokkal, akik éltek volna vele, de még nem állt rendelkezésre? Ők súlyos milliókért -ahogy ezt hallhatjuk manapság nagyon gyakran- őssejtet vesznek, gyógyíttatnak, mert a gyerekért mindent! Van akinek az összes vagyona, háza, egyszóval tényleg mindene rámegy a gyógyíttatásra, sőt segítséget kér másoktól, mert önerőből nem megy. Azt hiszem, lassan naponta szembesülünk ilyen esetekkel. Mitévők legyünk hát? Mikor jutunk el oda, hogy száz százalékos állami támogatással, mindenkinek jár, azaz minden szülésnél mintát vesznek és országunkban őrzik; bárkinek rendelkezésre áll, ha szükséges!

Ha kedvem lesz, folytatom az eszmefuttatást, de oda lyukadnék, hogy hány milliárdot költenek el feleslegesen, mennyit tesznek zsebre, mennyi beruházás lenne olcsóbb, ha nem kellene annyi embert megkenni menet közben…mert ezekből az összegekből én már fejben létre is hoztam a Magyar Állami Őssejtbankot… ahol esélyegyenlőség van!

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)