Payday Loans
2024 május 07, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Szoboszló kezet nyújt!

kiskp December 8-án délelőtt a hajdúszoboszlói Aqua-Palace Élményfürdőben tartotta a Magyar Turizmus Zrt.  Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatósága évzáró szakmai rendezvényét, ahol jelen volt a szakma szinte minden képviselője.

 

 

DSC_0036

A rangos eseményen szakmai szempontok alapján értékelték a 2010-es évet, melyet a régió számos turisztikai szereplője, a körülményekhez képest,  pozitívan zárhat.

Hajdúszoboszló azon kevés települések közé tartozik, ahol az idegenforgalmi adatok több ponton növekedni tudtak és ez bizony nagy siker az elmúlt időszak  negatív gazdasági változásai láttán.

Hajdúszoboszló ismét maga mögé utasította Debrecent. Budapest után nálunk töltik el a legtöbb vendégéjszakát és ez az adat jótékonyan hat az egész térségre.

 

DSC_0006

A régió három megyéje idén eltérő eredményeket tudott felmutatni.Jász-Nagykun-Szolnok megye 2,7%-os csökkenést, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4.4%-os csökkenést, míg Hajdú-Bihar megye 1,1%-os emelkedést produkált az első 10 hónapban.

 DSC_0012

A szakmai konferencián elsőként Pajna Zoltán az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke szólt a résztvevőkhöz.  Elmondta, milyen fontos a tervezés és az összefogás, majd ismertette a várható pályázati lehetőségeket.

Dr.Sóvágó László köszöntőjét jó hírrel kezdte, miszerint a kormány az eddigi döntések szerint növeli az idegenforgalmi adó mértékét, azaz minden beszedett egy forint után 1,5 forintot ad. Hajdúszoboszló polgármestere beszédében a régiós összefogás jelentőségét hangsúlyozta. Elmondta, hogy az önkormányzatoknak nagy szerepe van az idegenforgalom alakulásában és hosszú évek tapasztalata szerint úgy látja, hogy bár szándék van az összefogásra, az eredmények még hiányoznak.

 DSC_0025

Mártonné Máté Kinga a Turizmus ZRt. belföldi hálózati igazgatója a jövő évi  országos elképzeléseket ismertette. Röviden szólt a támogatott fejlesztésekről. Arról, hogy megszűnik a kétfordulós pályázati rendszer, hogy az új munkahelyek létre jötte indikátorként működhet és hogy várhatóan régiónként egy gyógyhelyfejlesztést fog az állam támogatni 4-5 milliárd forint értékben.

Dr. Mező Ferenc az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. igazgató helyettese, előadásában először számot adott az eddigi eredményekről, majd a jelenlegi akcióterv félidős értékelése következett, végül pedig ismertette az új akcióterv főbb vonalait.

Az első 10 hónap adatai szerint több mint kétszer annyi vendégéjszakát töltöttek el Hajdúszoboszlón, mint Debrecenben. A pontosság kedvéért a világhírű fürdővárosban  684 850,  a megyeszékhelyen 263 053 vendég pihente ki a nap fáradalmait, olvasható a táblázatban. Többek között ilyen adatokkal ismertette meg a jelenlévő szakembereket Katona Ilona a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatója. Az eddigi eredmények ismertetése után a jövő évi terveket vázolta az igazgatónő, melynek a legfontosabb üzenete: Az Észak-Alföldi régió az ország vezető egészségturisztikai desztinációja, ahol a termálvízre épült fürdőkultúrát erősíti a nemzetközi hírű orvosi, klinikai háttér, kiegészíti az egészséges és aktív életmód, az egészséges táplálkozás, a fejlett biokultúra az Európában egyedülálló ökoturisztikai helyszínen.

A szakmai rendezvény végén az „Észak-alföldi régió ajánlásával” pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére és díjkiosztásra került sor.

Rendezvény kategóriában:

ÖrökZöld Tisza Fesztivál-Martfű képviselte:Tomasovszky László

 DSC_0048

 


Debreceni Jazznapok (Főnix)     képviselte:Siklósi Csaba

 DSC_0054

 


Szolgáltatás kategóriában:

Báthori Várkastély és Panoptikum-Nyírbátor   képviselte:Hegedűs Ágnes

 DSC_0060

 


Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ   képviselte:Gyüre Dávid

 DSC_0067

 


Aqua Palace Élményfürdő Hajdúszoboszló     képviselte:Czeglédi Gyula

 DSC_0076

Az ünnepélyes díjkiosztást követően Czeglédi Gyula vezérigazgató két csoportban bemutatta a jelenlévő szakembereknek és meghívott vendégeknek  városunk legújabb büszkeségét,  az Aqua-Palace-t.

 

A rendezvényen több riportot is készítettünk, amit hamarosan feltöltünk.

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)