Payday Loans
2024 május 07, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Tagdíjemelés a város érdekében!

DSC_0093A Hajdúszoboszlói Vendéglátók  Egyesülete 2010. november 29-én tartotta soron következő ülését a Hungarospa Thermal Hotel konferenciatermében. Ebben az évben ennyien még nem vettek részt  taggyűlésen, szerencsére a tagság 3/4-e megjelent a programon és úgy döntött tagdíjat emel Hajdúszoboszló érdekében.

 

 

A legfontosabb a TDM- téma volt, Kabály Zsolt beszámolt az eddigi történésekről, valamint a folyamatban lévő és tervezett célokról, feladatokról, programokról, akciókról. Ehhez kapcsolódott a 2.napirend, az új tagdíjstruktúra is. Az Egyesület ugyanis  2010. 06.01.-én a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft.-vel (TDM szervezet) megkötött szindikátusi szerződésben - a TDM szervezet egyik alapító tagjaként-vállalta évi 1 millió Ft működési hozzájárulás folyósítását a Kft.részére. Mivel az Egyesületi tagdíjak a saját feladatok ellátásán túl ezt a kötelezettséget nem fedezik, szükség volt tagdíjemelés elhatározására, ami az eddigi tagdíjak több, mint duplájára történő emelését jelentette. ( Eddig nagyságtól függően 10-25 és 50 ezer forint volt az éves tagdíj, mely most 18-60 és 120 ezer forintra emelkedett)  Ezzel gyakorlatilag az Egyesület beszedett tagdíjainak több mint fele a TDM  működését segíti, kölcsönös érdekek alapján. A szolgáltatók TDM-tagsága az Egyesületen keresztül biztosított. A TDM közvetlen előnyeit (kutatás, adatbázisok, közös marketingakciók, képzések) pedig csakis a tagok élvezhetik.Az elnökség tagdíj javaslata egyöntetű támogatásra talált.

DSC_0094

 Az esemény vendége volt Dr. Sóvágó László, városunk polgármestere, aki az új ciklus kezdetén fontosnak érzi, hogy a város turisztikai potenciáljának egyik legjelentősebb képviselettel bíró egyesületének tagjaival, a turisztikai szolgáltatókkal, élő és kölcsönös figyelmet deklaráló kapcsolata legyen.

DSC_0095

Elmondása szerint, a jövőben aktívabb együttműködést remél és nyújt az Egyesületen keresztül a szolgáltatóktól és vállalkozásoktól, ill. azok felé, mert Szoboszló jövőjét alapvetően a turizmus teljesítőképessége határozza meg, melyet minden rendelkezésére álló eszközzel támogatni kíván. Üdvözölte a TDM létrejöttét, bízik a sikerében, a maga részéről pedig- a költségvetésen keresztül- kész a korábbi ráfordításokat meghaladóan támogatni a város németországi marketingkampányát, különös tekintettel arra, hogy a februári Müncheni vásár díszvendége Magyarország lesz, ahol természetesen Szoboszló is képviselteti magát.

DSC_0096

 

Elhangzott továbbá, hogy fontos megőrizni a szolgáltatók jövedelemtermelő képességét, mert az együtt jár a foglalkoztatás és az adófizető képesség megőrzésével is, ami a fenntartható fejlődés és a jövő önkormányzati gazdálkodása szempontjából kulcskérdés.

 DSC_0097

DSC_0099

Tárgyaltak a Művelődési Házzal házzal közösen szervezett Összefogás Városi Karácsony (dec.17.) szervezéséről, az egyesület záró rendezvényéről (dec.14.-Tuba Tanya), az újévi tervezett rendezvényről (jan. 01.), a IV. Bodor Béla Gasztronómiai Versenyről (2011.01.30.), a két németországi vásárról (Stuttgart-január, München-február), az egyesületi katalógus aktualizálásáról és az egyesület önálló web-oldal indulásáról.

 DSC_0101

Az egyebekben bejelentések, felhívások, tájékoztatók hangzottak el röviden az egyesület munkáját befolyásoló eseményekről, válaszolta kérdéseinkre Máté Lajos, a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesületének elnöke.

DSC_0102

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)