Payday Loans
2024 május 02, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Kettős keresztet állított a JOBBIK

kiskpMa délután 3 órakor a Hajdúszoboszlói Jobbik Alapszervezete az adventi időszak tiszteletére kettős keresztet állított a főtéren. A megjelenteket ifj.Serfőző Kálmán alelnök köszöntötte, majd  Tóth Attila elnök önkormányzati képviselő mondta el ünnepi beszédét a mínusz 8 fokos hidegben.

 

DSC_0048

Tóth Attila a következőket mondta:

Tisztelt hajdúszoboszlóiak, nemzettestvéreim!

Először is szeretném megköszönni, hogy ezen az igen hideg vasárnap délutánon szánnak néhány percet ránk és a keresztállításunkra. December 19-e van. Nem egészen egy hét és itt a szenteste, a karácsony. Az ezt megelőző időszak végén járunk, mint tudjuk ez az Advent időszaka. Mai rohanó, értékét vesztett világunkban ez az időszak még mindig a várakozásról szól, azonban sok mindent várnak az emberek, csak azt nem, amit eredetileg kellene.

A december hónapban a dolgozók az év végi szabadságolásokat és az évzáró bulikat, az egyetemisták a vizsgaidőszak végét, a fiatalok a szilveszteri bulit várják. Egyedül a kisgyermekek, akiket még nem mérgez a stressz, a teljesítmény kényszer, várják a karácsonyt. Viszont ők még a lényegét az ajándékokban látják.

Advent alkalmával az úr eljövetelét kellene várnunk, meghitt, békés, családi keretek között. De vajon tudnak-e olyasmit és úgy várni az emberek őszintén, amiben és ahogy nem hisznek?... A válasz nem egyszerű, mert van, aki nem hívő, de a család melegét ugyanúgy várja, mint egy hívő ember. De láttam már olyan embert is, aki hitt ugyan, de otthon ugyanúgy repkedtek a tányérok… A kettő csak együtt működik. Hinnünk kell az úrban és hinnünk kell a családunkban is, mert ez az a két menedék, ahová mindig fordulhatunk, ha támaszra van szükségünk.

DSC_0044

Az Isten és a család mellett azért ne feledkezzünk meg sok sebből vérző hazánkról sem. Ma este az adventi gyertya gyújtásnál a szeretteink mellett mondjunk egy imát hazánkért, nemzetünkért.

Ha össze szeretném foglalni: Hű vagyok az Istenhez, áldozok a hazámért és szeretem a családomat. Ez a hármasság adjon irányt nekünk, de nem csak karácsony alkalmával, hanem egész életünkben.

DSC_0055

Végül néhány gondolat a keresztről:

Nézz a keresztre és megtudod ki vagy!

„ … mindenki azt látja meg benne, ami ő maga. Ha akarja, ha nem. Aki gyűlöli, annak maga a gyűlölet,

Aki szereti, annak maga a szeretet,

Aki nem érti, maga a kétkedés,

Aki észre sem veszi, maga a szürkeség,

Aki meggyalázza, maga a meggyalázott,

Akit megérint, maga az érzékenység,

Aki elkerüli, maga a magány,

Aki kineveti, maga a nevetség,

Aki gyertyát gyújt mellette, maga a láng,

Aki felszenteli, maga a felszentelt,

Aki pedig felállítja, az már régen talpraállt.”

 DSC_0063

DSC_0071


Szoboszlói Színes–  Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások

 
+1 #3 Guest 2010-12-27 12:39
a gyermekek tényleg várják a szentestét, például az a kisgyermek is várta volna,akit ötévesen legépfegyverezt ek a neofasiszták
 
 
0 #2 Guest 2010-12-26 18:09
Hu,Hu,Húúúú,de sokan voltak a megemlékezésen.
 
 
+5 #1 ubi40 2010-12-20 20:23
Szép gondolatok és milyen igaz,hogy undorító a mai világban a média és a nagy kereskedelmi láncok "mindentvegyete késköltekezzete k"agymosó hozzáállása.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)