Payday Loans
2024 április 25, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

aranyGaluska van.sodó Hajdúszoboszlón

GetAttachment.aspx3Örömmel kaptam a hírt, miszerint még létezik az aranyGaluska van.sodó. A csapatra minden bizonnyal nem csak én emlékszem, de ahhoz, hogy mindenki tudja miről is van szó, lássuk a történetet az elejéről.

Kérésünkre Kunkli Tibor foglalta össze a zenekar múltját, jelenét és minden bizonnyal jövőjét, amihez sok sikert kívánunk.

 

 

GetAttachment.aspxAz aranyGaluska története a rég múltba nyúlik vissza, amikor is két fiatalember (Tündér Béla Király és FokHagyMa) úgy döntött az iskolapadban, hogy megalakítják első zenekarukat. Ez lett a Gold Gnocchy. Hosszú évek alatt azonban bebizonyosodott, hogy ez a név nagyon jó, de sajnos senki nem tudja megjegyezni, kimondani, leírni, ezért a legénység a magyarosítás mellett döntött és már meg is született az aranyGaluska. A teljes nevet a menzás étlap ihlette, ahol is a diós finomságot mindig így hirdették: aranygaluska van.sodó (gyk.: vanillia sodóval).
Ha már említettem a legénységet, közzé is tenném, hogy kik azok, akik a két alapító tagon kívül aktívan közreműködnek a zenekar életében. Habár nem alapító, de mára már alap galuskának számít a dobos, Jan-chi, aki a kezdetek óta püföli a bőröket. Basszusgitáros poszton már nem volt ilyen állandóság. A mai napig 4 bőgős fordult meg a társaságban. Jelenleg Maggi (Ő az ötödik) a basszer, de emlékezzünk meg Bagolyról is, aki a klasszikus galuska felállásban töltötte be ezt a posztot sok-sok éven át.


GetAttachment.aspx2A zenekar egész története során tempós, laza punk-rock-pop-blues zenét játszott és játszik még most is. Főleg saját dalokkal (és fergeteges színpadi show-val) kápráztatják el a néző sereget, de a repertoáron több feldolgozás is sorakozik bevetésre készen. Többek között Ramones, Toy dolls, Prosectura, Eta, Rózsaszín pitbull zenekaroktól.
Az elmúlt két-három évben egy kicsit háttérbe vonult a szoboszlói brigád, de a célként kitűzött, évi két próbát és három koncertet mindig sikerült összehozni, ezzel biztosítva, hogy a közönség ne feledje el ezt a nevet. Legutóbb november végén, Berettyóújfaluban volt látható és hallható a társaság, legközelebb pedig Debrecenben (unplugged klub) tűnik majd fel január 22-én az Auróra, a Szelephézag és a Gikszer társaságában. Ezen kívül még a Kelet underground tehetségkutatón is megmutatják magukat a srácok.

December 18-ától elérhető a zenekar 2010-es hanganyaga, ami 16 káprázatos Galuska slágert foglal magába. Az egész lemez természetesen ingyenesen letölthető, de ha szeretné valaki támogatni a zenekart és nem utolsó sorban szeretné magáénak tudni ezt az utánozhatatlan műremeket, 400 Ft-os egység áron megrendelheti a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, illetve megvásárolhatja a zenekartól.

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó:magánarhívum

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-01-01 17:37
Aki szeretné letölteni az albumot az a:

ziddu.com/.../...

címen megteheti
8)
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)