Payday Loans
2024 május 03, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

aranyGaluska van.sodó Hajdúszoboszlón

GetAttachment.aspx3Örömmel kaptam a hírt, miszerint még létezik az aranyGaluska van.sodó. A csapatra minden bizonnyal nem csak én emlékszem, de ahhoz, hogy mindenki tudja miről is van szó, lássuk a történetet az elejéről.

Kérésünkre Kunkli Tibor foglalta össze a zenekar múltját, jelenét és minden bizonnyal jövőjét, amihez sok sikert kívánunk.

 

 

GetAttachment.aspxAz aranyGaluska története a rég múltba nyúlik vissza, amikor is két fiatalember (Tündér Béla Király és FokHagyMa) úgy döntött az iskolapadban, hogy megalakítják első zenekarukat. Ez lett a Gold Gnocchy. Hosszú évek alatt azonban bebizonyosodott, hogy ez a név nagyon jó, de sajnos senki nem tudja megjegyezni, kimondani, leírni, ezért a legénység a magyarosítás mellett döntött és már meg is született az aranyGaluska. A teljes nevet a menzás étlap ihlette, ahol is a diós finomságot mindig így hirdették: aranygaluska van.sodó (gyk.: vanillia sodóval).
Ha már említettem a legénységet, közzé is tenném, hogy kik azok, akik a két alapító tagon kívül aktívan közreműködnek a zenekar életében. Habár nem alapító, de mára már alap galuskának számít a dobos, Jan-chi, aki a kezdetek óta püföli a bőröket. Basszusgitáros poszton már nem volt ilyen állandóság. A mai napig 4 bőgős fordult meg a társaságban. Jelenleg Maggi (Ő az ötödik) a basszer, de emlékezzünk meg Bagolyról is, aki a klasszikus galuska felállásban töltötte be ezt a posztot sok-sok éven át.


GetAttachment.aspx2A zenekar egész története során tempós, laza punk-rock-pop-blues zenét játszott és játszik még most is. Főleg saját dalokkal (és fergeteges színpadi show-val) kápráztatják el a néző sereget, de a repertoáron több feldolgozás is sorakozik bevetésre készen. Többek között Ramones, Toy dolls, Prosectura, Eta, Rózsaszín pitbull zenekaroktól.
Az elmúlt két-három évben egy kicsit háttérbe vonult a szoboszlói brigád, de a célként kitűzött, évi két próbát és három koncertet mindig sikerült összehozni, ezzel biztosítva, hogy a közönség ne feledje el ezt a nevet. Legutóbb november végén, Berettyóújfaluban volt látható és hallható a társaság, legközelebb pedig Debrecenben (unplugged klub) tűnik majd fel január 22-én az Auróra, a Szelephézag és a Gikszer társaságában. Ezen kívül még a Kelet underground tehetségkutatón is megmutatják magukat a srácok.

December 18-ától elérhető a zenekar 2010-es hanganyaga, ami 16 káprázatos Galuska slágert foglal magába. Az egész lemez természetesen ingyenesen letölthető, de ha szeretné valaki támogatni a zenekart és nem utolsó sorban szeretné magáénak tudni ezt az utánozhatatlan műremeket, 400 Ft-os egység áron megrendelheti a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, illetve megvásárolhatja a zenekartól.

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó:magánarhívum

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-01-01 17:37
Aki szeretné letölteni az albumot az a:

ziddu.com/.../...

címen megteheti
8)
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. május 03., péntek, Tímea és Irma napja van. Holnap Mónika és Flórián napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)