Payday Loans
2024 április 19, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Szoboszlói sztárcukrász

GetAttachment.aspx1Kőrösy Gabriella nem hivatásos cukrász. S talán pont ezért igazi profi. Nem muszályból süti a sütiket, hanem azért, mert imád finomságokat készíteni. Ráadásul az ifjú cukrász, nem csak a habverővel, sütőkellékekkel bánik ügyesen. Jól érzi magát a kamerák előtt is és  még beszélni is tud sütés közben!

 

 

 

 

Gabriellát még karácsony előtt kérdeztük arról, hogyan kezdődött a cukrászat iránti szerelem és miként jutott be a TV Paprika műsorába? A fiatal hölgy hamar válaszolt a Szoboszlói Színesnek.A gasztronómiával mindössze hobbi szinten foglalkozok. Egyszerűen azért, mert imádom, mert amellett, hogy kiélhetem kreativitásomat benne, még sok örömet is okozhatok a szeretteimnek a finomságokkal. Nagyon szeretek új dolgokat kipróbálni, és élvezem a kihívásokat is. Valahogy így indult a cukrász versenyen való szereplésem is.

afonyas_kremes2Néhány éve elkezdtem egy honlapot készíteni, amelyen összegyűjtöm a kedvenc receptjeimet és igyekszem a saját fotóimmal illusztrálni azokat (az egyik fotómmal idén bekerültem a dinningguide.hu gasztro-fotó verseny legjobbjai közé is). Ezekből a fotóimból töltöttem fel - egy felhívás alapján - a TV paprika facebook oldalára, ahonnan sikerült bekerülnöm a verseny válogatójára.

A válogatásra saját süteményeket kellett vinni, és ennek alapján a szerkesztők beválogattak a műsorba is, ami több fordulós volt. A háromtagú zsűri (Szily Nóra, Sági Szilárd, Mihályi László mestercukrász) döntése alapján jutottak tovább a versenyzők fordulóról fordulóra. Természetesen minden alkalommal más feladatot kaptunk, amit időre kellett teljesíteni. A TV műsor ezeket a fordulókat követte végig hétről hétre.

 

 

 

 

 

tokmagos-juhturos2Végül sok-sok kihívás után sikerült eljutnom a döntőbe, ahol egy profi cukrász volt az ellenfelem. Rendkívül szoros volt a küzdelem, de a végső döntés alapján én lettem a TV paprika sztrácukrásza. :) A fődíj pedig az ígéret szerint egy saját műsor. Pont ezért a verseny során az is nagyon fontos volt - a cukrásztudás mellett - hogy a versenyző képes legyen a kamerákkal is kommunikálni. Ez persze még összetettebbé tette a versenyt is, mondja Gabriella.

A saját műsor (10 rész) jövőre kerül adásba, de pontos dátumot még nem tud a szoboszlói kötődésű sztárcukrász.

 

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: magánarhívum

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)