Payday Loans
2024 március 29, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Az első önálló kiállítás Szoboszlón - Szakács Zoli a Rock Café Galériában

DSC_0032Bár a kezdet a 80-as évek elejére datálható, s csoportos kiállításon már többször bemutatkozott, most nyílt lehetőség arra, hogy önálló kiállításon (Báránd után) másodjára nyíljon meg az érdeklődők előtt. A megnyílás szó szerint értendő, de fogalmazzunk pontosabban: kitárulkozás. A képek minden múltbeli és jelenlegi érzelmet megmutatnak, s azt az utat, amit végig kellett járni ahhoz, ami ehhez e pillanatnyi állapothoz mostanra elvezettek.

DSC_0011


Jeges, hideg téli időjárás jellemezte azt az estét, amikor a Szoboszlói Kulturális Közösség által szervezett kiállítás megnyílt a Rock Café Galériában. Mégis mindazok, akiknek fontos volt és fontos most is Szakács Zoli, azok ott voltak. Azok, akik az elmúlt években, évtizedekben ezért vagy azért aktív részesei voltak bohém és romboló vagy éppen megpróbáltatásokkal teli, alkotó életének, életútjának. A korai, fiatal kori léha, bulizós évek tanúi, vagy a későbbi gyógykezelések türelmes segítői.

DSC_0009

Az ifjú, de komoly problémákkal küzdő, az életben útját keresőt a néhai Balajti professzor indította el azon az úton, amely most az életet jelenti számára. Ő fedezte fel, hogy a képzőművészet „terápia” a fiatalember számára, s ezt időről időre erősítette benne. S bár voltak az elmúlt három évtizedben eltávolodások, mégis újra és újra visszatért, végül megtalálta magát.

DSC_0014

Véglegesen – mondja Szakács Zoltán. Erős vagyok.

Akik egész életében mellette voltak, s mindig kitartottak mellette, a SZÜLŐK. Akik még idős korukra mindig óvják, védik, s örülnek sikereinek. Szakács Zoltán hálája jeléül édesanyja vezetéknevének kezdőbetűjét is feltünteti alkotásain 2010 májusa óta. Képein az M. Szakács Zoltán szignó szerepel.

DSC_0015

Azokon a képeken amelyek a „miénk”. Miénk mert itt él közöttünk, itt alkot, mert szoboszlói. S számtalan szoboszlói lakásban, közösségi helyen megtalálhatók alkotásai.

DSC_0019

DSC_0038

DSC_0042

DSC_0044

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

Hozzászólások   

 
+3 #1 Guest 2011-01-12 08:56
:lol: Gratulálok ez igazán nagyszerü,

Marika
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)