Payday Loans
2024 április 28, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Szoboszló és Santorini

festo_01Ha hiszik, ha nem, van összefüggés! Persze különbség is bőven, de erre úgy is rájönnek, ha megnézik a mi fotóinkat és a videót, ami Uhelszky Tamás és Angéla közreműködésével készült a varázslatos szigeten.
 
 

 

festo_03Tamással a HVTV-nél dolgoztunk együtt, s mivel mint operatőr Ő is végleg munkanélkül maradt a tv-s rendszerváltás után, elment kisfilmet forgatni Görögországba. Karácsonyi ajándékként el is küldte a remek forgatókönyv alapján készített anyagot, mi pedig gyönyörködtünk a meseszép tájban. A filmben van egy jelenet, ami különösen megragadta figyelmemet, hiszen csak úgy spontán nehéz egy festőt találni egy jó vágóképhez. És itt jön a képbe a mi kis városunk! Délelőtt, szintén csak volt HVTV-s barátnőm hív telefonon, hogy azonnal menjek a Kemencés elé, mert egy igazi festő, álvánnyal, kinyomkodott festékekkel, hamisítatlan művész külsővel a Darú zugot igyekszik megörökíteni a szitáló ködben.

festo_02Szemeim előtt a filmbéli képpel, ragyogó napsütés, kék ég, fehér falak tényleg nagy volt a kontraszt, de hála Császi tanárnő szigorának, csekély orosz tudásomat összekaparva megtudhattam, hogy ukrán művészünk, - akinek sajnos nem biztos, hogy le tudom jól írni a nevét, mert ciril betűs névjegykártyát adott – saját örömére, boldogan festeget a nem éppen napsütéses időben.
Alekszander Vasziljevics az IN Hotelben szállt meg és nem a számunkra, vagy éppen az idegenforgalom számára fontos témákat keresi. Azért festi a kis zugot, mert szerinte szép. Jól érzi magát Szoboszlón és neki a szitáló köd sem tünt fel.

Santorinin egyébként beépített ember volt a festő, kellett a filmhez. Szoboszlón a képek szerint csak úgy van és talán nem is egészen véletlenül egy összeszokott stáb tagjai figyeltek fel rá, a szitáló ködben.

 

Hozzászólások   

 
+3 #2 Guest 2011-01-19 14:00
A kisfilm bámulatos! Nagyon gyönyörű pillanatokat mutat be, nagyon profi módon!
 
 
+2 #1 Guest 2011-01-16 22:05
Kedves Szerkesztő!
Ez igazán kedves kis összeállítás! Jó, hogy ilyen figyelmesek! Munkájukhoz gratulálok és további szép sikereket!
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. április 28., vasárnap, Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)