Payday Loans
2024 április 18, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Minőség Hajdúszoboszlón mindenek felett!

kiskpEzt kellene megvalósítani az idegenforgalom minden területén és Hajdúszoboszló hosszú távon a legkeresettebb üdülőhely lehet! Ezt a feladatot tűzte ki célul a TDM, az erről szóló tanulmányokat a pályázati kiírás szerint még múlt évben átvették, a megvalósítást pedig idén kezdik.

 

 

DSC_0002

Hajdúszoboszló az egyik legnépszerűbb üdülőhely, piacvezető a szakemberek szerint és ahhoz, hogy ez hosszú távon így maradjon, belföldön és újra több európai országban, bizony folyamatosan tenni kell! Az Aqua-Palace fedett Élményfürdő minőségi ugrást jelentett, de nem csak nagyban kell  tökéletesen gondolkodni. Az ide jövő vendégek az összbenyomás alapján ítélnek és a sok jót könnyen leronthatja egy apró pici hiba. Egy kiabáló vendégfogó, egy rossz éttermi ebéd, szemetes külterület, igénybevett szolgáltatásokkal kapcsolatos becsapás, csalódás, stb.

DSC_0004

A Turisztikai Desztináció Menedzsment , egy 2009-es nyertes pályázat alapján kezdte el működését tavaly és Kabály Zsolt vezetésével, a Debreceni Egyetem munkatársaival, valamint a TDM szervezet tagjaival, kiemelten a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesületével kidolgozta azt az ütemtervet, mely alapján a következő öt évben Hajdúszoboszló új minőségű turisztikai menedzselése lesz a cél.

 DSC_0008

Dr. Könyves Erika, a Debreceni Egyetem Turizmus - vendéglátás-menedzsment Tanszék vezetője a tervek és tanulmányok átadásakor hangsúlyozta, hogy Hajdúszoboszló turizmusának elemzésekor figyelembe kellett azt venni, hogy más az érték az ide látogató vendégek számára és más az itt lakó szoboszlóiaknak. Fontos, hogy az érintettek tudják, mit akar a másik, és azt, mire van igény a turisztikai piacon.

Hajdúszoboszlón sok szolgáltató van jelen, akik sajnos nem mindig értenek egyet. Abban viszont meg kell egyezniük, hogy a jövőben a minőség a legfontosabb garancia arra, hogy boldogulni tudjanak.

DSC_0038

Ehhez elengedhetetlenül szükség van a partnerségre és a hálózat építésre, melynek pontos terveit a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete dolgozta ki. Máté Lajos, az egyesület elnöke elmondta, az a cél, hogy az alulról jövő szerveződésben legyenek benne a turizmusban érintett kollégák. Mindenki tudja, hogy a szállásadók,  a programokat kínálók és a különböző szolgáltatók egymásra vannak utalva.  A TDM őket fogja össze és segíti abban, hogy munkájuk még sikeresebb legyen a város és saját vállalkozásuk számára egyaránt. A nyugati országokban az ilyen jellegű összefogás már régen megtörtént, az osztrákok például több évtizede dolgoznak hasonló formában és amilyen kicsik, olyan nagy szeletet tudhatnak magukénak a turizmus tortájából. A logika azt diktálja, mindez Hajdúszoboszlón is megvalósulhat, csak új gondolatok és igazi partnerség szükséges hozzá!

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)