Payday Loans
2024 április 25, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Már nem csak Madárpark! Állatkert is!

kiskpRégi álom vált valóra. Befejeződött az a beruházás, mely során a hortobágyi Madárpark még több látogatót tud fogadni és még több hasznos és érdekes információt képes átadni az érdeklődőknek hazánk és ezen belül a Hortobágy madárvilágáról.

A négy évszakos, folyamatos működést, a látogatók kényelmét és a gyógyító munkát is segítik azok a fejlesztések, amelyek az elmúlt hónapokban valósultak meg a hortobágyi Madárpark és látványkórház területén, hangzott el pénteken délelőtt a kibővített létesítmény átadó ünnepségén

 DSC_0026


DSC_0018



Az évi 30-40 ezer látogatót vonzó Madárpark Hortobágy új - Európa szerte egyedülálló – létesítménye, mondta a megnyitón Vincze Andrásné Hortobágy polgármestere. Az elmúlt évek bizonyították, hogy a Déri doktor által megálmodott Madárparkra milyen hatalmas igény van. Az ország minden részéről érkeznek látogatók és ahhoz, hogy mindenki jól érezhesse magát a parkban, szükség volt a pályázatban leírt és most megvalósított elemekre.

 DSC_0043


DSC_0033


A Madárpark tartalmas kikapcsolódást nyújt óvódás-iskolás csoportoknak, családoknak és  szakembereknek egyaránt. Az eddigi négyéves sikeres működés alatt azonban olyan igények fogalmazódtak meg a látogatók kényelme, szórakoztatása és a gyógyuló betegek szakszerű elhelyezése érdekében, melyek teljesítésére az alapítvány önerőből nem lett volna képes.

 DSC_0053


DSC_0054


A Madárkórház Alapítvány ÉAOP uniós pályázaton 60 millió Ft-os támogatást nyert. A támogatás segítségével -  a ROP pályázatból 2006-ban megnyílt - hortobágyi Madárpark  turisztikai kínálatát továbbfejlesztve lehetővé tette az intézmény állatkertté való minősítését.

DSC_0065


Az uniós pályázat segítségével megújult a 25 méter átmérőjű röpde, 9 új mobil kis röpde és 6  tenyészröpde épült, növelve ezzel a befogadóképességet és a madarak kényelmét. A látogatók igényei szerint új kapuzat és beléptető rendszer, kerékpártároló, ajándékbolt nyílt a hídi vásártér felől, ahol jelenleg belvizes a terület. A Madárpark ezzel kapcsolódik a bárki számára ingyenesen igénybe vehető főzési-étkezési lehetőséget biztosító pásztor pihenőhöz. A 33-as főút felől autóbuszok számára is használható külső nagyparkoló, autóbeálló épült. Kerítés, kapuszárnyak és villanypásztor védi meg a Madárpark lakóit a nem kívánatos négylábúaktól. A Madárpark déli oldala is kiépült, kilátók, megfigyelő tornyok, fotóles, bagolyvár, gólyafalu, madáritató kerti tó, a madarakat fenyegető veszélyek elhárítását bemutató madármentő tanösvény, a megpihenni vágyóknak padok, asztalok, a gyerekek számára még több játszószer készült. A beruházás elősegíti – a hortobágyi turisztikai kínálat közül elsőként – a madárpark négy évszakos működését. A beruházás bemutatásának végén Dr. Déri János egy igazi tájjellegű disznótoros lakomára hívta a vendégeket és a sajtó képviselőit.

DSC_0067


DSC_0076



Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)