Payday Loans
2024 április 19, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Az MSZP szerint zsarol a Fidesz

Katona_Tams_1

Hétfőn délután Dr. Katona Tamás, az MSZP országos elnökségének tagja és Dr.Oláh Lajos, a párt megyei elnöke, országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót. Vezető téma a magán-nyugdíjpénztári tagság kérdése volt.

 

 

 

 

 

Olh_LajosDr. Oláh Lajos bejelentette, hogy marad magán-nyugdíjpénztári tag. Véleménye szerint a kormányzó párt minősíthetetlen módon akarja a sárba tiporni az öngondoskodásra való hajlamot, a döntés a választás lehetőségét. Egyszerűen zsaroláshoz hasonlította a módszert, amivel a Fidesz meg akarja szerezni az emberek megtakarításait és ez a magatartás egyáltalán nem méltó felelős, európai politikusokhoz.

Dr. Katona Tamás a számok és jogszabályok  tükrében mutatott rá arra, miért nem szabad megijedni a Fideszes fenyegetéstől. Először is szerinte mindenki jobban jár, ha magán-nyugdíjpénztári tag marad, mintha hinne a kormány ígéreteinek. Az MSZP szerint az sem igaz, hogy aki magán-nyugdíjpénztári tag marad, elveszti a jogosultságát és annak ellenére sem kap nyugdíjat, hogy a munkáltatója fizet utána. mszp_logoA baloldali politikusok szerint a magán-nyugdíjpénztári tagság kérdésében legkésőbb 2-3 hónapon belül dönt az Alkotmánybíróság és megszűnik a fenyegetettség, a nyugdíj nélkül maradás réme. Ha mégsem ez történik, akkor az MSZP-s politikusok garantálják, hogy Strassburgban fogják tovább tárgyalni az ügyet.

Jelenleg három millió pénztártag van. Eddig mintegy ötven ezren döntöttek úgy, hogy maradnak, de ha azt vesszük, hogy a határidő még nem telt le és sokan jó magyar szokás szerint az utolsó pillanatban döntenek, ez a szám még nőni fog.

Érdekes lehet még az az adat, ami azt mutatja, csupán pár százezren lehetnek azok, akiknek komoly összeg lehet a számláján. Ők azok, akik nem mindegy, hogyan döntenek. Ma Magyarországon 3 millió nyugdíjas és 3 millió 740ezer foglalkoztatott van. Kb. 1 millióan adóznak minimálbér után, ebből tényleges munkavállalók350 ezren vannak és további több mint 1 millióan a minimálbértől alig több, azaz 80-100 ezer forint után fizetnek adót és járulékokat. Nekik minden bizonnyal nem sok a megtakarításuk, így aztán akár mindegy is lehet tagok -e vagy sem.  Akik már nyilatkoztak, és akik talán még fognak elképzelhető, hogy összegszerűen nagyobb tételt képviselnek majd számláikkal. Kár, hogy a pénztárak a mái napig nem képesek konkrét válaszokat adni, pedig a határidő egyre fogy.

Szoboszlói Színes– Kiss Klára

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
+7 #3 ubi40 2011-01-25 09:45
Kedves Klári!
A sajtóhírre az első bekezdésemben reagáltam le saját gondolataimat ki ki döntse el mire gondoltam(elég világosan fogalmaztam)a második bekezdéshez annyit fűznék hozzá,ha túl személyeskedő volt akkor respekt,de mivel enyhe középjobboldali nak vallom magam(de nem vagyok elvakult narancsos)ezért nem tartanám szerencsésnek,h a ez a lap kissé balra tolódna.Ettől a véleménykülönbö zőségtől függetlenül maradok a lap rendszeres olvasója és remélem marad az eddigi színvonal.Továb bi jó munkát és sikeres oknyomozást.
Tisztelettel:In ter Milán
 
 
-6 #2 Guest 2011-01-25 09:18
Kedves Milán!
Köszönjük a hozzászólást és a rendszeres érdeklődést! Ez a hír nem a mi véleményünk, sajtótájékoztat ón elhangzott anyag. Sérelmeinket nem a lap hasábjain kívánjuk rendezni. Célunk a széleskörű és hiteles tájékoztatás. A Szoboszlói Színes minden párt és szervezet munkájáról beszámol, amennyiben meghívást kap az adott eseményre.
 
 
+4 #1 ubi40 2011-01-25 06:09
Ezek a szocionisták jobb ha hallgatnak és lapulnak mint az a bizonyos a fűben,ők már bizonyították a"rátermettségü ket",hiteltelen ségből levizsgáztak.A narancsosok úgy látszik még őket is túl akarják szárnyalni,sajn os kis hazánkban sok leszármazottja van Háry Jánosnak.Én elhiszem,hogy a lap szerkesztőinek sérelmei vannak a Fideszesekkel,d e kérhetnénk egy kicsit függetlenebb tájékoztatást,n em kell a szocikat ennyire fényezni.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)