Payday Loans
2024 május 02, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

A Jobbik a mérleg nyelve Szoboszlón!?

kiskpA Jobbikos politikusok szerint igen és erre nem árt figyelni, hiszen a 12 tagú hajdúszoboszlói testületben csak hat Fideszes van,  öt független, valamint egy Jobbikos, akinek  a képviselői matek szerint, sokat ér a szavazata.

 

 

DSC_0069Tóth Attila fiatal kora ellenére tisztában is van ezzel és persze a kialakult helyzet szerinti előnyöket mindenképp szeretné a város érdekében kamatoztatni.  A párt vezetőivel, Tóth Attila elnökkel, önkormányzati képviselővel, Jónás Kálmán alelnökkel, bizottsági taggal és Serfőző Kálmán alelnökkel, a Jobbik Hajdúszoboszlói Alapszervezetének szóvivőjével, először arról beszélgettem, hogyan értékelik a választások után eltelt pár hónapot, és mit szólnak ahhoz az óriási fordulathoz,  amely többekre jellemző a párt tekintetében a választásokat megelőző időszak és a mostani helyzet szerint.

Attila gyorsan összegez. Számítottak a változásra, bár a mértéke néha még Őket is meglepi. Egy évvel ezelőtt még egyáltalán nem vették komolyan a Jobbikot és lám, mostanra meghatározói lettek a helyi politikának. Igaz, hogy szavazat szerint csak egyet tudhatnak magukénak, de tudjuk, nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg és bizony ez az egy szavazat, néha tényleg a mérleg nyelve lehet.  A Jobbik vezetői azt is tudják törékeny előny ez, amit nem szabad eljátszani! Kizárólag a város érdekében lehet élni vele! S ennél a pontnál át is tértünk a tervekre, feladatokra, melyek az új szerepben sem fognak sokat változni. A Jobbik nem hagy fel az utcai politizálással, példa erre az adventi kettőskereszt állítás, amivel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy akik nem támogatták 2010-ben ezt a rendezvényt, most azonnal elfogadták még a bizottságokban a keresztállítást.

DSC_0111A párt vezetői hangsúlyozták, hogy nem született politikusok, s talán pont ezért számukra tiszta és egyszerű tervek alapján folyik a munka. Az egy évvel ezelőtti állapothoz képest óriásit léptek előre és szépen szeretnének tovább haladni a jövőben is. Első tervük, hogy még a költségvetés elfogadása előtt sikerüljün szövetségeseket találni egy városi Trianon emlékmű megvalósításához, melyet a város központjában a Hősök tere környékén tudnának elképzelni. A fiatal politikusok nemleges válasz esetén sem esnek kétségbe, az emlékmű ez esetben közadakozásból épülhet meg.  Trianon emlékmű  egyébként a környező településeken már mindenhol van , Kabától Beregfürdőig.

A párt évek óta megemlékezik a hős magyar katonákra, melyről a jövőben sem szeretne megfeledkezni és ugyancsak évek óta tartanak ünnepséget a Harsányi Bálint emlékműnél október 6-án az Aradi vértanúk tiszteletére.

Programjuk  fontos része, hogy „Öntsünk tiszta gyógyvizet a pohárba” – azaz legyen igazságosan elosztva a gyógyvíz kvóta! Ennek érdekében alaposan át kell nézni az eddigi szokásokat, gyakorlatot és annak tükrében meghozni a mindenki számára kedvező és elfogadott döntést.

A Jobbik Hajdúszoboszlói Alapszervezete  elítéli az álláshalmozást. Véleményük szerint nem lehet egy időben több dolgot lelkiismeretesen végezni. Nem lehet egy ember egyszerre országgyűlési képviselő, polgármester vagy önkormányzati képviselő.

A jobbik szerint nem megfelelő városunkban az egészségügyi ellátás rendszere sem. Nincs mindig elérhető ügyeletes orvos, például a reggeli és a délutáni órákban és a gyógyszertári ügyeletet sem tartják szerencsésnek. A témával kapcsolatban egy kerekasztal beszélgetést javasolnának az illetékesek bevonásával. Nem értik azt sem, hogy a Fesztivál tér hasznosítására, miért nem írtak ki pályázatot? Az előző bérlő munkájával ugyanis egyáltalán nem elégedettek, aki  a testületi döntés alapján újabb öt évre kapta meg a területet.  Azt mondják, a sörsátras produkciók   a lakodalmas rockot népszerűsítik Hajdúszoboszlón, pedig az igényes nyári programok többet hoznának a konyhára!

Programjukban szerepel még a fiatalok szabadidős tevékenységének hasznos eltöltése, melyhez sok újdonságra van szükség!  Jelenleg a gyerekeknek és főleg a tiniknek nem sok lehetőségük van a sportolásra, szórakozásra. Ha azt akarjuk, hogy egészséges felnőttek váljanak belőlük, meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy azt csinálják, amit szeretnek. A mai tinik például imádnak görkorizni, gördeszkázni és különböző extrém sportokat művelni, amire Szoboszlón esélyük sincs. A Jobbik vezetői tárgyalásokat folytatnak a szakma érintett képviselőivel és igyekeznek minél hamarabb megteremteni a feltételeit egy ilyen sportpálya megvalósításának.

A Jobbik ifjúsági tagozata nyáron táborozási lehetőséggel várja az érdeklődőket, suli időben pedig kirándulásokkal, filmklubbal  szeretné aktívabbá tenni a közélet iránt a fiatalokat. Számukra fontos a nemzeti öntudat ébredése, melyet az elmúlt évtizedek miatt otthonról csak kevesen hozhattak magukkal. Büszke nép a  Magyar, jó lenne ezt végre újra megtanulni!

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
-1 #10 Guest 2011-03-05 10:09
Ne oktasson, lesszives...
Önnek már az is fáj, ha némi hasonlóságot fedezek fel a halász sas és a turul madár között? Ez is madár az is madár. Csak az látszik bizonyosnak, hogy az amerikai és a magyar nemzet rokonságban állnak egymással. Igaz viszont az, hogy a halász sas már rég ki fog halni, amikor a turul még mindig élni fog. Mint Lenin...
(IV.) BÉLA
 
 
+1 #9 Guest 2011-03-05 08:57
Béláim az úrban! Köszönjük az építő jellegű, minden lényeges pontra kiterjedő kritikáját! Nem bocsátkoznék a nemzeti jelképeink elmagyarázásába , ezekről bővebb információt találhat az interneten. Továbbá tájékoztatom, hogy Trianonért nem a francia Citroen gyár a felelős, sőt, nem is a francia nép. Inkább az a magyar küldöttség, aki halászsasnak nézte a turult és hiányos amerikai zászlónak az árpádházi lobogót.
 
 
-4 #8 Guest 2011-03-04 20:13
Nagyon sok helyet tudok ajánlani a jobbiknak, ahol a nyelvüket használhatják. Hogy is van ez Jónás úr? Fekete póló(T-shirt), harcos felirattal, amerikai halász sas kiterjesztett szárnya alatt hiányos amerikai zászló(csillago k nélkül), francia autó... Trianon oh...
 
 
+4 #7 Guest 2011-02-24 15:32
Egyetértek, Hajdúszoboszló az hemzseg a komersz szórakozási lehetőségektől és kevés az igényes szórakozási lehetőség, pedig ezt a várost csodálatos, bensőséges várossá lehetne alakítani, ha nem csak az igénytelen embereket szolgálná ki. Manapság sok vállalkozó úgy gondolkodik, hogy mindneki igénytelen, ez nem igaz se nem az idősek, se nem a fiatalok szférájában sem. Éppen hogy szomjaznak mind a fiatalok, mind az idősek a szabadidejük igényes eltöltésére, de sajnos ebben a városban erre egyáltalán nincs lehetőség!
 
 
+4 #6 ubi40 2011-02-02 06:22
Céltudatosan és határozottan tapossátok ki az utat a következő generációnak,ro bbantsátok ki a bebetonozott önelégült,elfás ult megunt arcokat.A jobb érzésű polgárok mögöttetek állnak és ennek a kormányzási ciklusnak a végén tisztulni fog a kép.Állhatatosa n becsületesen a szoboszlói emberekért.
 
 
+10 #5 Guest 2011-02-01 21:46
Ez a cikk csak megerősíti bennem azt az érzést, hogy nincs lehetetlen! A helyi televízióban is tetszene egy ilyen összefoglalás! Szebb jövőt!
 
 
+10 #4 Guest 2011-02-01 17:21
Egyetértek az előttem szólókkal,végre egy nem pártfüggő média.Ne hagyjátok magatokat,csak így tovább Laci!!
 
 
+10 #3 Guest 2011-02-01 16:56
Fiúk! Gratula az eddigiekért! De nem üde színfolt legyetek, ahogy néhány kis-igényű elvárja! Legyetek tiszta, lokálpatrióta, határozott képviselők és ne kövessétek elődeitek példáját, aki már kampány nélkül is be vannak betonozva, mellüket döngetve a magabiztosságtó l! Ne legyetek TUSKO-n meggazdagodott, csalással körzetesített, Nokiá-s dobozban osztogató-foszt ogató haszonlesők, akiknek csak addig számít a polgár, míg odateszi az ikszet! Csak így tovább! Hajrá a helyi csökevények ellen! Tegyétek jobbá városunkat!
 
 
+10 #2 Guest 2011-02-01 16:49
Úgy akarunk dolgozni, hogy méltók legyünk a bizalmukra/biza lmatokra. Helyi szintre nem szabad, hogy leszivárogjon a "nagypolitika", aki a városért tenni akar és tud, azt újra kell választani, ha itt az ideje, aki csak különböző érdekkörök mentén mozog, megélhetési politikus, és nem elsődleges neki a város érdeke, legyen bármilyen színű, mennie kell. Ezért ez az egyszerű alapvetése a politikánknak is: Egy élhetőbb, büszke Hajdúszoboszlóé rt!
 
 
+6 #1 ubi40 2011-02-01 06:41
Hajrá:legyen a mi képviselő testületünk üde színfolt a hazai politikai életben,érző emberek és ne pártkatonák döntsenek.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)