Payday Loans
2024 április 28, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Fórum az elmúlt időszak foglalkoztatást érintő országos, helyi történéseiről

kiskp2011.01.31-én a Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtár földszinti galériájában 15.00 órától került sor a turisztikai vonzerő felhasználása foglalkoztatásra a hajdúszoboszlói kistérségben című pályázati projekt második megvalósítási szakaszának első fórumára. Minden célcsoport meghívást kapott, akiket csak érinthet és érdekelhet a foglalkoztatás kérdése és helyzete. Gyakorlati szempontból kerültek megközelítésre a lehetőséget, melyek jelenleg és a jövőben elérhetőek lesznek a pályázók számára. A projekt bemutatását követően, melyet Dr. Vincze Ferenc felvezetőjében lehetett hallani, Csiszár Béla az Munkaügyi Központ Hajdúszoboszlói Kirendeltségének vezetője beszélt a jelenlegi közfoglalkoztatási programról és annak 4 pilléréről:

 

 DSC_0025

- az Önkormányzat által szervezett rövid időtartamú közfoglalkoztatás támogatásáról,

- Önkormányzat, továbbá az egyházak által szervezett hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás támogatásáról,

- az Országos közfoglalkoztatási program támogatásáról,

- illetve a vállalkozás részére bérpótló juttatásban részesülő személy foglalkoztatásához nyújtható támogatásáról.

Dr. Kertész Ferenc elmondta, hogy a társulás és az önkormányzatok hogyan kapcsolódnak ehhez az országos programhoz, Vargáné Kányási Judit pedig Új Széchenyi Tervet mutatta be lényegre törően.

 DSC_0032

A foglalkoztatási Paktum aláírását követően a 10 szervezetből álló Irányító Csoport további fórumok szervezését tervezi, melyek már inkább szakmai jellegűek és céloznak meg konkrét területeket, mint például a turizmust vagy az agráriumot.

Az önkormányzatoknak önállóan manapság már nincs eszközük arra, hogy vállalkozásokat támogassanak és foglalkoztatást bővítsenek kistérségi szinten. Csak a különböző szférák együttműködésével valósulhat meg pályázatok szintjén – a munkaügyi rendszer, oktatási hálózat, civil szervezetek, vállalkozások - a lehetőségek kiaknázása.

 DSC_0001

Az előadások anyagait a www.hajduszoboszlo-foglalkoztatas.hu honlapon keresztül is elérhetőek és letölthetőek.

 DSC_0014

A hajdúszoboszlói Foglalkoztatási Paktum létrejöttét az európai unió támogatja. A pályázat 2009. szeptemberében pozitív elbírálásban részesült a Társadalmi Megújítás Operatív Program, Helyi és határon átnyúló foglalkoztatási megállapodások támogatási rendszer keretében, "A turisztikai vonzerő felhasználása foglalkoztatásra a Hajdúszoboszlói kistérségben" címmel.
Hajdúszoboszló Város Önkormányzata 16.099.647 Ft-ot nyert elképzelései megvalósítására, a projekt időtartama 20 hónap, ami alatt lehetőségeket keres a Hajdúszoboszlói kistérség a foglalkoztatási együttműködés kialakításával a turizmus további fejlesztésére, foglalkoztatásra ható szezonalitás mérséklését kívánja elérni a kistérségben lévő települések nagyobb méretű integrálásával. Kidolgozásra kerül a kistérségi Foglalkoztatási Stratégiája, amely fejlesztési útvonalakat határoz meg a kistérség számára. A Foglalkoztatási Paktum és menedzsment szervezete a közösen kidolgozott projektek hatására foglalkoztatási szint emelkedését kívánja elérni.

logpr_kicsi

 DSC_0037

DSC_0039

Szoboszlói Színes– Német Enikő – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)