Payday Loans
2024 április 28, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Egy hónap alatt hat halálos baleset megyénkben

DSCF4384Áldozatait szedi a téli időjárás a hajdú-bihari utakon

Idén eddig már hat személy vesztette életét közúti közlekedési balesetben Hajdú-Bihar megyében. Az elsődleges adatok alapján megállapítható, hogy szinte mindegyik esemény bekövetkezésénél közrejátszott, hogy az okozó járművek vezetői nem az út, illetve időjárási viszonyoknak megfelelően választották meg járműveik sebességét.

2011. január 03. napján a 471. számú főút Hajdúsámson és Nyíradony közötti szakaszán egy 56 éves férfit gázoltak halálra, miközben át akart kelni a jeges úton.

2011. január 05.-én Tiszacsegén egy 22 éves fiatalember nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, és egy hirtelen fékezés következtében megcsúszott és az út melletti kerékpárúton álló férfit halálra gázolt.

2011. január 31. napján a 42. számú főúton Földes és Berettyóújfalu között egy 21 éves nő nem azútviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, amelynek következtében az autó megcsúszott és egy út menti fának csapódott. Az autó egyik utasa a helyszínen életét vesztette.

2011. február 02. napján a 471. számú főúton egy 30 éves férfi nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, amelynek következtében megcsúszott a személygépkocsi. Jobb első ülésen ülő utasa a helyszínen elhalálozott.

2011. február 03-án délután egy kisteherautó az M35-ös autópálya, bal pályatestén, a hajdúböszörményi pihenőből egy személygépkocsi elé kihajtott, mellyel összeütközött. A baleset következtében a kisteherautó vezetője a helyszínen életét vesztette.

2011. február 03-án éjjel ugyancsak az M35-ös utópályán Debrecen irányából Budapest felé közlekedő magyar kamion vezetője vesztette el  uralmát a járműve felett, melynek következtében az elválasztó szalagkorlátot átszakítva a másik pályatesten egy lengyel kamionnal, és egy személygépkocsival ütközött össze. A balesetkövetkeztében a magyar kamion vezetője a helyszínen elhalálozott.

DSCF9562A 2011. évi személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek adatait vizsgálva megállapítható, hogy összességben három százalékkal történt kevesebb személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset, 2010. év hasonló időszakához képest (59→57).

A könnyű és súlyos kimenetelű események számában csökkenés, míg a halálos balesetek tekintetében emelkedés mutatható ki. Míg 2010. év hasonló időszakában egy, addig idén már hat halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt megyénkben. Az ittasan okozott balesetek tekintetében 2010. évhez képest nem történt változás.

DSCF9574

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy mindig az útviszonyoknak (időjárási- és látásviszonyoknak) megfelelő sebességet válasszanak. A téli időszakban számítani kell tehát az utak foltszerű lejegesedésére, valamint a menettulajdonságok hirtelen megváltozására. Ez aztjelenti, hogy míg egy adott útszakaszon megfelelő a gumik tapadása, néhány száz méterre akár ez a tapadás a minimálisra redukálódhat. Télen fokozottan figyelni kell az időjárási tulajdonságok következményeként bekövetkező változásokra - köd, jegesedés, hirtelen leeső csapadék. Figyelembe kell venni továbbá, hogy ezek következményeként hirtelen romolhatnak a látási viszonyok is. Ennek érdekében a vezetők úgy válasszák meg járműveik sebességét, hogy a hirtelen – a közlekedés biztonságában bekövetkező – változásokra kellő időben és megfelelően tudjanak reagálni.

A Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tájékoztatása alapján:

Kelemen Éva r. hadnagy

sajtószóvivő

Szoboszlói Színes– Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. április 28., vasárnap, Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)