Payday Loans
2024 március 29, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Deák Nonna kiállítása Debrecenben

kiskpA megyében élő nemzetiségek kulturális értékeinek bemutatására ad lehetőséget a „Velünk élő kisebbségek” című rendezvénysorozat, mely az idén február 8-án, Debrecenben Deák Nonna, városunkban élő festőművész kiállításával kezdődött.

Az Örmény napokat a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központban, az intézmény igazgatója Cs. Tóth János nyitotta meg.

 

 

Riportjainkat IDE klikkelve tekintheti meg! 

 

 


DSC_0029

Deák Nonna tárlata, újabb művekkel kiegészülve hamarosan Hajdúszoboszlón is bemutatásra kerül – ígérte Berényiné Szilaj Ilona a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója. A már magyar, köztük szépséges szoboszlói virágok ihlette csendéleteket, a nyár végén láthatjuk városunkban.

 DSC_0014


A kis kamara kiállítás tematikailag három részre osztható. Megjelenik a szülőföld, a választott haza közeli tája, de a teret a virágok uralják. A főfalon az Ararát, az örmények szent hegye. Ők az első olyan népnek tartják magukat, amely a vízözön után megjelent a világon. A bibliai legendás történet Noé bárkájáról, ha nem is elevenedik meg Deák Nonna festményén, a fenséges hely, a Nagy-Ararát csúcsa egyik képén, igen.

DSC_0018

A festő örmény származású, majd Oroszországban élt, ott végezte az akadémiát. Magyarországra az évezred végén került, Hajdúszoboszlót új otthonának tekinti, s ma már magyarul is álmodik… Ehhez persze az is kellett, hogy megszeresse a Hortobágyot, melynek végtelensége lenyűgözte. A Hortobágyi Nemzetközi Művésztelepen töltött idő pedig, ráirányította figyelmét a lovakra. Újabban főként csendéleteket fest, ecsetjével a virágok tökéletességét szeretné visszaadni. Kompozíciói elragadóan elrendezett csokrok, színpompás szirmok, a természet bujasága vázába szelídítve.

DSC_0025

Szoboszlóról festett tájkép ezúttal nem volt látható, de a szeptember 2-re, a város napjára időzített kiállításra még születnek új művek – így tervezi Deák Nonna.

DSC_0035

 


DSC_0036

 


DSC_0049

Szoboszlói Színes– Turi Borbála – Fotó: Buzási László-Győri Tamás

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)