Payday Loans
2024 május 04, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Farsang a zenesuliban

DSC_0094Február 17- én rendezte meg hagyományos farsangi hangversenyét a Zichy Géza Zeneiskola- AMI a Kovács Máté Városi Művelődési Központban. A nagyterem zsúfolásig megtelt az iskola tanulóival, szereplőivel és a hozzátartozókkal.

 

 

 

DSC_0053

Erre az eseményre készül már január eleje óta az iskola apraja nagyja. A nyitó zenét a fúvószenekar szolgáltatta Kerekes Imre karnagy vezényletével. A tantestület minden évben lelkesen készül a nagy eseményre, ahol az egyik fő attrakció a nyitótánc, mely természetesen idén sem maradhatott el. Az iskola tanárai a Törökné Komódi Judit által készített jelmezekben ropták a táncot.

DSC_0066

A farsangon nem csak táncokkal, de rendhagyó szolfézs órával is megismerkedhetett a közönség, melyre a 4. osztályos szolfézs csoport készült. Ez a produkció azért is kedves, mert az osztály tanulói különböző általános és középiskolákba járnak, és mindössze heti két órát töltenek együtt a zeneiskolában, mégis nagyon ötletesen adták elő produkciójukat.

DSC_0069

A farsangi hangverseny állandó résztvevője az Arpeggio gitáregyüttes is, ők Pap Éva zongora kíséretével Daquin, Kakukk című művét adták elő.

DSC_0133

Láthatott még a közönség egy hangszeres próbát, táncokat, hallhatták Törökné Komódi Judit vidám énekét és Bizet Carmen című darabjából előpattant epekedő ifjat és a furulyázó kőszívű Carment.

DSC_0105

A záró számban ismét a tantestület állt színpadra és mutatta meg milyen az igazi showtánc. A hangversenyt jelmezes felvonulás és verseny követte, ahol nagyon sok ötletes jelmezt csodálhattunk meg.

DSC_0122

A zenesulis farsang évről évre hatalmas élmény gyereknek felnőttnek egyaránt. Az intézmény tanárai lelkesen készülnek és ez az érzés mindig átragad a tanítványokra. A Zichy Géza Zeneiskola pedagógusainak és növendékeinek nem csak egy esti koncert a program! Izgatottan tanakodnak már év elején, ki minek öltözzön, mit adjon elő és utána persze jön a titkolózás, hogy a produkció tényleg meglepetés legyen! A pontos és részletes tervek, vagy éppen az improvizáció meghagyása mellett a következő lépés a jelmezkészítés, a próbák és a  rengeteg nevetés, ami talán sokkal jobb, mint maga az előadás, s mindez persze csapatmunkaként, közösen megvalósítva. Nos, ilyen a zenesulis farsang, ami évek óta képes megőrizni a farsang igazi hangulatát.

DSC_0115

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)