Payday Loans
2024 április 27, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

HÓ-HÓ-HÓ

kiskpA hóesés jelentősen megnehezítette a hét utolsó munkanapját. Kora reggel még sehol nem takarították el a havat. További képeink 8 óra környékén készültek, akkor már jártak a hókotrók, de a postás, a hírlapos továbbra sem tudott biciklizni és a kismamáknak is birkózni kellett a babakocsikkal. Aki ma délelőtt a városban autózott, olyan érzése volt, mintha természetvédelmi területre tévedt volna.

 

 

A máskor forgalmas Nádudvari úton hosszú percekig senki nem járt. Az ott lakó idős néni szerint utoljára 30 éve volt ilyen csend és forgalom az utcán.

 DSCF1329

A 2010. szeptember 01-től hatályba lépő, fás szárú növények védelméről szóló kormányrendelet előírja, hogy környezetkímélő anyagokkal (kálcium-kloriddal, útkálival, acetáttal) kell kezelni az utak, járdák, terek  felületét, melyek mentén a fák, növények egészségét más síktalanító anyag károsítaná.
Ezek a környezetkímélő anyagok, a korábban egyeduralkodó NaCl (só) árához képest - attól függően mennyire hatékonyak- 10-20-szoros áron szerezhetők be.

DSCF1328

A délután folyamán sok utcán nem foglalkoztak a kormányrendelettel és sózták a lakosok a járdákat. Ahol napközben senki nem volt otthon, mert dolgozott, délutánra a letaposott havat már nem lehetett máshogy eltakarítani.

DSCF1338 


DSCF1340


DSC_0043


DSC_0048


DSC_0136


DSC_0151


DSC_0164


Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
+2 #1 ubi40 2011-02-26 06:33
Az úttisztítással foglalkozó cégek minden tél közeledtével elmondják,hogy felkészültek a télre,ezért így a vége felé már rutinból kellene ezeket a helyzeteket kezelni.Hosszú és hideg ez a tél!
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)