Payday Loans
2024 április 27, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Hősökre emlékezett a Jobbik

kiskpFebruár 26-án délután a művelődési ház Galériájában tartott megemlékezést a Jobbik Hajdúszoboszlói Alapszervezete. Idén negyedik alkalommal idézték fel mi történt a Don – kanyarban, 1943 januárjában. Ezen a napon az egybegyűltek a  kommunizmus áldozataira is emlékeztek.

 

 

DSC_0014

„Több mint 68 év… Ennyi telt el azóta, hogy Urivnál a szovjet csapatok megindították támadásukat a 2. magyar hadsereg ellen. Erre megemlékezni tabu volt és nem csak a kommunista időkben, hanem utána is” – mondta beszédében Tóth Attila a Jobbik Hajdúszoboszlói Alapszervezetének elnöke, önkormányzati képviselő. „A gyászoló magyar családok esténként, vagy a vasárnapi ebédnél csak a legszűkebb körben, félve vették elő az elesett vagy eltűnt férj, családapa vagy a szeretett fiúgyermek fényképeit, leveleit, hogy gondolataikkal egy rövid időre ismét maguk között tudják szeretteiket”, majd arra tért ki a képviselő, hogy a „mindenkori ország vezetésnek nem fontos történelmünk eme tragédiájára emlékezni és emlékeztetni. Mert csak arra emlékeznek és emlékeztetnek, amiből hasznuk származik. A Don-kanyart megjárt túlélők valószínűleg azért nem kapnak milliós kártérítéseket, mert ők nem vonzzák Kelet felől a jó szándékú befektetőket, sőt, még el is riasztanák őket legnagyobb sajnálatunkra… tehát az ország szinte összes családját érintő katasztrófáért nem hogy kárpótlást nem kaptak az érintettek, de még egy jó szóra sem nagyon futotta a kormányok részéről. Nagyon sok magyar honvéd után mindössze egy megsárgult levelet őrizgetnek a családok melyen ez áll: „kötelessége teljesítése közben hősi halált halt”. Igen ezek az egyszerű magyar honvédek tudták, hogy mi a kötelességük és meg is tették.”

DSC_0038

Tóth Attila beszéde közben bátran feltette a kérdést: „Ma vajon tudnánk, mi magyar emberek, hogy mi a kötelességünk egy ilyen helyzetben? A válasz a képviselő szerint parancsmegtagadás lenne, azaz sok katonaszökevény. Pedig apáink, nagyapáink sem szívesen mentek a frontra. Egyszerűen nem volt más választásuk. A Jobbik szerint ezek az emberek HŐSÖK voltak, csupa nagybetűvel!

DSC_0025

Az ünnepségen  a Kitörésre emlékezett Ágoston Tibor - a debreceni közgyűlés jobbikos frakcióvezetője, a debreceni Kossuth-téritüntetők vezére, a Jobbik polgármesterjelöltje  Debrecenben 2010-ben. Egyházi szolgálatot adott Mohácsi László  lelkész.

DSC_0009

A megemlékezés koszorúzással ért véget.

DSC_0018 

DSC_0050

DSC_0055

DSC_0065

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)