Payday Loans
2024 május 03, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Bátor szemtanú!

kiskpA történet -sajnos-nem mindennapi! Nem vagyunk elég bátrak, hogy ha gyanús esetet, bűncselekményt látunk, beavatkozzunk! Félünk a következményektől? Nem érdekel minket más dolga, mikor van nekünk is elég?

 

 

Egy ismerősömmel történt az eset, akinek a nevét szándékosan nem említem. Munkából jött hazafelé 2011. február közepén éjszaka, amikor figyelmes lett két fiatalra, akik a Strandfürdő bejáratánál lévő információs táblát (világító térkép) rugdosták egymás kedvére. Persze darabokra tört az útbaigazító, amit az említett ismerős nem hagyott szó nélkül! Rákiabált a tettesekre, akik futásnak eredtek. Ő pedig utánuk, ezalatt hívta a rendőrség ügyeletét, a telefonnál lévő munkatárs a járőröket a megadott irányba küldte. Így a két rongáló „belefutott” a járőrautóba.

 DSC_0110

Nem is a sztori itt a lényeg, hanem az a magatartás, ami példaértékű. Városunk számos pontján rongálnak neveletlen fiatalok, amelyek helyreállítási költségét mi fizetjük meg, hiszen tettesek hiányában a város pénzén kell végrehajtani a javítást. Ebben az esetben szegény szülők fognak fizetni. (Lenne ötletem, hogy foghatnák nyári munkára a gyerekeket a kár megtérítéséért…talán a kedvük is elmenne a további rongálástól…)

 

DSC_0111

A szemtanú nem örömében tette, ezt meg kell értenie a fiataloknak is, hanem azért, mert szép tereinket, parkjainkat nem csúfíthatják el a szórakozó, „alkoholtól megerősödő” gyerekek. Fürdőváros vagyunk, a vendégekből élünk, akik azért jönnek ide, hogy a látványban gyönyörködjenek.

 

DSC_0112

Rendkívül jólesett a szemtanúnak, hogy  Dr. Gali Sándor r. alezredes, mb. kapitányságvezető köszönőlevelet küldött a sikeres közreműködésért, azért, hogy segít a közbiztonság javításában. Fontos, hogy a rendőrségnek még erre is kiterjed a figyelme. (Sokan a hosszas papírmunka, kihallgatás stb. procedúrája miatt nem állnak meg tanúskodni.)

 DSC_0117

Ilyen volt az akció előtt egy nappal, és bízzunk benne, hogy hamarosan ismét ilyen lesz.

Szoboszlói Színes–  Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
+7 #4 Guest 2011-03-07 22:02
Természetesen a gyors és szakszerű rendőri beavatkozásnak is nagy szerepe volt. Köszönet mindét félnek!
 
 
+7 #3 Guest 2011-03-07 12:27
Valóban, több ilyen segítő szándékú ember kell!
Személyesen is köszönöm, hogy szólt az illető, így legalább sikerrel elfoghattuk a fiatalembereket , akik jó heccnek tartották a céltalan rongálást ebben az egyébként méltán híres fürdővárosban. Egy kis társadalmi nyári munkával le is róhatnák a kárt, csak hogy ne a szülő bűnhődjön a butaságuk miatt......
 
 
+10 #2 ubi40 2011-03-05 07:08
A pia megkettőzi az erőt és ugye az a tábla nem fog vis****úgni.Leg alább egy hét parkrendezés a legforgalmasabb helyen,hogy lássák a haverok őket.
 
 
+8 #1 Guest 2011-03-04 22:18
Tényleg köszönet illeti a szemtanút, aki fáradozott a fiatalok elfogásán!
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. május 03., péntek, Tímea és Irma napja van. Holnap Mónika és Flórián napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)