Payday Loans
2024 május 06, hétfő
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Délibábos Aqua-Palace Tereprali Hajdúszoboszlón

 

tnderecske_kupa_szombat_tenk_39_5401Április 8-10-én Hajdúszoboszlón rajtol az idei UNIQA Tereprali Országos Bajnokság, s rögtön egy különleges futammal. A szervezők nem mást vettek a fejükbe, mint hogy teljesen újszerű megközelítésben tálalják a nyitó futamot

 

 

 

rallye_tabla_2011

„Sokat gondolkoztunk azon, hogyan lehetne vonzóbbá tenni a sportágat, a versenyeket. A helyszín, Hajdúszoboszló városának adottságaiból egyenesen következett az ötlet: csináljunk wellness terepralit” – meséli a viadal szervezőbizottságának  feje,CsatóAttila.

tnderecske_kupa_szombat_tenk_53_5415S hogy hogy néz ki mindez a gyakorlatban? A versenyigazgató egyetértésével a rendezők úgy állították össze az időtervet, hogy minden nap végén legyen idő a város különleges adottságainak kihasználására. Hajdúszoboszló városa tökéletesen alkalmas arra, hogy minden résztvevő és érdeklődő, sportrajongó a saját igényeinek megfelelő hétvégét töltsön el itt. A versenyzés vagy versenynézés mellett lehet élvezni a gyógyvíz és termálvíz áldásait, de lehet szórakozni a modern vízi élménybázison is, így tényleg családi program lehet a versenyhétvégéből.
„Gyors, pörgős versenyt tervezünk, viszonylag kevés szervizzel” – meséli a szervező. „Gyakorlatilag folyamatosan mozgásban lesz a mezőny, így mind a versenyzők, mind a nézők számára folyamatosan érdekes, izgalmas lesz a hétvége. Nagyon ügyelünk a környezet megóvására: szigorúan szabályoztuk a járművek mosását és a tankolást.” A környezetvédelmi szabályok betartását egy külön e célra kijelölt tisztségviselő folyamatosan ellenőrzi majd. A versenyre külföldi résztvevőket is várnak.
tnderecske_kupa_vasarnap_tenk_18_5456Ami a pályákat illeti, azok nagy vonalakban megegyeznek a tavalyiakkal,( Nagyrábé ,Derecske) de a rendezők olyan trükkösen variálták meg az útvonalat, hogy a résztvevők aligha érzik majd, hogy ismerős helyeken járnak. Tavaly az akkor Derecske központtal megrendezett viadal gyors, ralis jellegű, de rendkívül alattomos, nagy figyelmet igénylő pályáin az év egyik legizgalmasabb és legfordulatosabb versenye bontakozott ki. Ebből hosszú adok-kapok után végül csupán három másodperces előnnyel került ki győztesen Palik László (Nissan) Korda Erikkel szemben.
tnderecske_kupa_szombat_tenk_69_5431A verseny központja a József Attila utca és a Hotel Délibáb lesz. Hajdúszoboszló és az Aqua-Palace Kupa a hagyományos hajdúsági vendégszeretettel és remélhetőleg egy újabb izgalmas futammal vár minden versenyzőt és érdeklődőt április második hétvégéjén.

 

 

Fotók: szervezők

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)