Payday Loans
2024 május 05, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Terep-rallye Hajdúszoboszlón

tnderecske_kupa_vasarnap_tenk_18_5456Persze a több ezer köbcentis autócsodák nem a városban versenyeznek, a terepen érzik igazán jól magukat, de a verseny központja, a szervizpark és a ma délutáni rajtceremónia a hajdúszoboszlói idegenforgalmi központban, a József Attila utcán kapott helyet.

 

 

tnderecske_kupa_szombat_tenk_53_5415Persze mindez nem véletlen! Olyan két és négykerekű járgányok vonultak ma fel Hajdúszoboszlón, amilyeneket csak a nagy versenyeken láthat az ember. Megrendelésre gyártott, speciális versenyautók, melyek szó szerint úttalan utakon is képesek száguldozni. A nézők nem csak a járművek szépségében gyönyörködtek, sokakat a sok lóerős motorok hangja is elvarázsolt, mely természetesen a show része az ilyen rendezvényeken.

 DSC_0086

A verseny szervezői ma délután sajtótájékoztató keretében ismertették a hétvégi eseményeket, majd rövid szünet után elstartoltak az autók, motorok és quadok. A ma délutáni első futam a Derecske környéki csaknem 10 kilométeres szuper speciál szakasz, mely a versenyzők szerint nagyon gyors és változatos.

 DSC_0074

A rajtceremónia  során a verseny sajtófőnöke, Nagy Katalin meg is kérdezte minden résztvevőtől, mennyire van felkészülve a nehéz terepre, hiszen az időjárás úgy tűnik az idény első futamán sem kegyes a rallysokhoz. A tavalyi belvizes területeken még mindig áll a víz, a tavaszi nap nem sokat szárított rajtuk. A nehéz terep, főleg a quadosoknak nem volt jó hír.

 DSC_0078

A mai nyitó rendezvényen a verseny rendezője, Csató Attila köszönetet mondott a három érintett településnek, Hajdúszoboszlónak, Derecskének és Nagyrábénak, hogy befogadták a versenyt és a Hotel Délibábnak, s ezzel együtt a városnak, hogy lehetővé tették, hogy a következő napokban a József Attila utcaképe némiképp megváltozzon.

 DSC_0196

Derecske és Nagyrábé lakosai idén harmadik alkalommal szurkolhatnak a legjobbaknak. A szoboszlóiaknak még teljesen az újdonság erejével hat a látványos verseny, főleg a város közepén. A rendezők remek nézői pontokat alakítottak ki, a legjobb egyenes szakaszok és a legizgalmasabb terepakadályok közelében.

 DSC_0200

A mai rajtceremónián  voltak különlegességek és legek is. Az autósok és a quadosok között is vannak női pilóták és a verseny legfiatalabb tagja egy tíz éves kisfiú, aki édesapjával versenyzik egy quad szerű járművel és természetesen Ő a mitfahrer. Van legdrágább és legöregebb autó, és persze olyan is, melynek a szerelését a rajt előtt három perccel fejezték be. Vannak profik és kevésbé azok, gyakorlott versenyzők és teljesen újak. Bajnokok és bajnok jelöltek, akik között vasárnap eredményt hirdetnek. Addig azonban még hátra van sok futam és minden bizonnyal sok szerelés.

DSC_0237

DSC_0283

DSC_0308

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)