Payday Loans
2024 május 04, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Testületi tájékoztató

TÁJÉKOZTATÓ
a képviselő-testület 2011. március 31-i üléséről

 

DSCN0030A testület az ülés közel másfél óráig tartó nyílt részén - az egy kiosztott sürgősségivel együtt - 24 előterjesztést, míg a zártan 3 egyedi hatósági ügyet tárgyalt meg.
Elsőként a rendőrkapitányság tavalyi évről adott tájékoztatója került terítékre. A város közbiztonságát, a rendőrség munkáját megfelelőnek értékelték a képviselők, akik több kérést is megfogalmaztak. A 7. napirendben ugyancsak 2010. évi tevékenységről adott számot a kistérségi többcélú társulás, míg a 2. illetve 6. téma új autóbuszközlekedési, valamint szociális térítési díjak megállapítását eredményezte.
A város fő kincséből, a gyógyvízből juttatott a testület a tulajdonost váltott Hotel Délibábnak, továbbá az - Aqua Palace-val szemben - épülő Atlantis és a József A. utcán felépülő Corvin Palace szállodáknak (3. napirendi pont).

A pályázatok sorában először a Bárdos Lajos Általános Iskola felújítására és a környezettudatos nevelés, gondolkodás erősítésére irányuló projekt benyújtását támogatták a képviselők (10.), majd biztosították a bölcsőde fejlesztésére (5.), illetve a városközpont-rehabilitációra irányuló (21.), legalább az első fordulóban már nyertes pályázatok önerejét. E tárgyhoz tartozik a kerékpárút-hálózat pályázattal tervezett bővítése, amelynek érdekében rövidesen elkészül a város teljes területére a projektterv (9.). A 4. sorszámú előterjesztés a városi közvilágítás bővítését szolgálja, mégpedig a Szováti út végén, a Fazekas, Veréb, Fürj és a 9982 helyrajzi számú dűlőn, emellett a Szent Erzsébet utcai közvilágítás megtervezését, a Szilfákalja egyes lámpaoszlopainak veszélyelhárítását.
8. témaként településrendezési tervek módosításával összefüggő kérdésekről döntöttek. A vagyoni ügyek csokrában tulajdonosi hozzájárulásokról (11, 12, 13, 15, illetve a kiosztott), valamint a Hőforrás utcai buszmegállók meg nem szüntetéséről (19.) hoztak határozatokat, illetve módosították a Pálfi István Szakképzés-szervezési Társulás megállapodását (14.). Az önkormányzat működéséhez, fejlesztési tevékenységéhez fontos dokumentumok elfogadására is sor került az ülésen, ezek: a 2011. évi beruházási és felújítási program (16.), a felülvizsgált környezetvédelmi program (17.), valamint idei intézkedési terve (18.), továbbá a 2011. évi közbeszerzési terv (20). 
Az ülés nyílt része közbeszerzési eljárások során meghozott döntésekről (22.), illetve két képviselő-testületi ülés közötti eseményekről (23.) adott tájékoztatóval folytatódott, majd kérdések, interpellációk - és válaszaik -, valamint bejelentések elhangzásával zárult.


Hajdúszoboszló, 2011. április 4.

 

/:Dr. Vincze Ferenc:/

 

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)