Payday Loans
2024 május 03, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Húsvéti tojásfestés hagyományos módon

kiskpA szoboszlói gyermekeknek a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében, minden évben van lehetőségük kipróbálni, a hagyományos tojásfestést. A kellékekről Árvai Anikó és Vetró Mihály gondoskodik, a szülőknek csak a tojást kell megfőzni. A program nemzetközire sikeredett, hiszen több Hajdúszoboszlóról elszármazott család vett részt rajta.

 

 

DSCF2313

Íróka, gyertya és régi minták az asztalon, hagymahéj a fazékban várta a lelkes tojásfestőket, akik érkeztek is szép számmal az első emeleti terembe. Anikó és Misi lelkesen fogadták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A remekművek elkészítésében sokat segítettek, a szülőknek is pontosan elmondták, hogyan kell írókát készíteni és a díszített tojásokat langyos hagymahéjjal megszínezett vízben áztatni, hogy a viasz ne olvadjon le róluk, hiszen akkor nem lesz mihez tapadnia az aranypornak, amit Misi bácsi kent a tojásokra.

 DSCF2314

A csodálatos tojásátváltozást gyerekek és szülők ámulva nézték és egészen biztosan idén is sok új követője lesz a hagyományos tojásfestésnek.

DSCF2340 

Nagy előny, hogy ezeket a természetes anyagokkal megfestett tojásokat meg lehet enni, amit a foglalkozás végén több csemete kipróbált.

 DSCF2335

Persze csak a rontottak kerültek pocakba, a legszebbek hétfőn kosárba rendezve várják a locsolókat.

DSCF2318

 


DSCF2319

 


DSCF2322

 


DSCF2342

 


DSCF2348

Szoboszlói Színes– Kiss Klára

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)