Payday Loans
2018 január 16, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

GESZTENYETEKERCS – a biztos siker

A_csokikrmet_kikeverjk1Az egyik legfinomabb sütemény, s mindig bombasiker. Még soha nem maradt belőle másnapra. (Bár ha jól belegondolok, nálunk soha nem marad a sütikből másnapra.)

Gyermekkori emlék, amolyan „anyai hozomány”. Ő akkor tanulta, amikor fiatal házasokként, a 60-as évek elején Apukámmal egy csöppnyi albérletben laktak, ahol a konyhában nem volt sütő, csak egy főzőlap, de süteményre azért vágytak. A kényszer fantasztikus csodákat produkál. Ez az egyik.

 

50 dkg gesztenyemassza

5 dkg vaj

3 evőkanál rum

 

A_gesztenyemasszt_a_vajjal_s_a_rummal_sszekeverjkA gesztenyemasszát a vajjal és a rummal jól kikeverjük. Kézi mixerrel a legkönnyebb, 2 perc alatt elkészül.

Most jön a macerás része, de már kitapasztaltam, hogyan lehet könnyebbé tenni…!

… egy műanyag uzsonnás zacskót félbevágok, s a konyhapulthoz rögzítem (cellux).

Erre kenem rá a gesztenyemasszát téglalap alakúra.

 

Akkor most jöhet a krém!

 

10 dkg vaj

10 dkg porcukor

1 zacskó vaníliás cukor (én a Bourbont szeretem, sokkal intenzívebb az íze)

1 tojássárgája

(1 evőkanál rum – ízlés kérdése – én mindig teszek bele)

 

A_gesztenyemasszt_kisimtjukA hozzávalókat összekeverjük és a „tésztára” simítjuk.

 

Már nincs más dolgunk, mint feltekerni (a nejlonzacskó ebben nagy segítségünkre van) és tálcára tenni.

 

A_kis_csny_pucr… azaz ilyenkor még kicsit csúnya (de már nagyon finom).

Befejezésként a csoki máz kerül rá, mely nálam a következőképpen készül.

 

3 dkg kakaó

10 dkg cukor

2 evőkanál víz

 

…a fentieket összekeverjük, olvadásig melegítjük, s egy teáskanál vajat hozzáadunk. Ha a vaj felolvadt rögtön a gesztenyetekercs tetejére simítjuk.

 

Persze lehet még egy kicsit bolondítani rajta. Miután a vajkrémet rásimítottuk a gesztenyemasszára, szórhatunk rá apróra vágott meggyet. Fantasztikus íz kavalkád kerekedik belőle.

Nálunk sajnos az egyik lányunk nem szereti a meggyet ezért ki szoktam hagyni.

Ksz

 

S ami még nagyon-nagyon fontos! 30 perc alatt elkészül!!!

Persze a vendégeknek nem kell rögtön elárulni mennyire egyszerű az elkészítése. Hagyjuk, hogy dicsérjenek, fényezzenek minket. EZ JÁR NEKÜNK!

 

-szilvacsatni-

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Színes

Kiss Klára - Tel.: +36 30 299 8921, Buzási László - Tel: +36-30 773 0781

E-mail: szoboszloiszines@hotmail.com - szoboszloihirek@t-online.hu

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Gorkíj utca 2.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)