Payday Loans
2018 január 16, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

OLASZ RAKOTT HÚS

20110108338Gyermekkorom rémálma volt, ha Anyukám ebédhez vagy vacsorához hívott. Na, nem azért mert rosszul főzött – sőt! Egyszerűen úgy 15 éves koromig a családi rejtély körébe tartozott, hogy mitől maradtam életben. A világ legrosszabb étvágyú gyereke voltam. Majd valami megváltozott. Elkezdtem enni (azóta is tart), sőt élvezni az ízeket. Bár a zöldségek és főzelékek még mindig nem jöhettek szóba. Pár évvel később ebben is változás történt. Amikor először kértem Anyukámat, hogy készítsen tökfőzeléket, többször visszakérdezett, s komolyan elgondolkozott azon, hogy ideje lenne felkeresnie egy fül-orr-gégészt, mert esetleg valami halláscsökkenés következett be nála.

 

 

Szóval lassan érő gyermek voltam – gasztronómia területén. Persze azóta utolértem maga.

Nos, szóval az egyik gyerekkori kedvenc (szigorúan 15 éves korom után) az OLASZ RAKOTT HÚS.

Ahogy Anyukám készítette:

Tartozékok:

40 dkg comb szeletelve

25 dkg darált hús

1 fej hagyma

10 dkg szalonna

3 főtt tojás

1 nyers tojás

70 dkg burgonya

15 dkg sajt (ízlés szerint)

ketchup

bors

 

A szeletelt combokat sózzuk, borsozzuk, s mindkét oldalát hirtelen kisütjük.

A visszamaradt zsiradékon a hagymát és a szalonnát kisütjük, ehhez adjuk a darált hús, melyet szintén sózunk, borsozunk, majd a tűzről levéve belekeverjük a nyers tojást.

Egy tepsi, vagy jénai (ki miben szeret jobban sütni) aljára tesszük a szeletelt húst, majd erre karikázzuk a (korábban héjában megfőzött majd meghámozott) burgonya felét.

Ezek után ráreszeljük a 3 kemény tojást, s meglocsoljuk ketchuppal.

Ezt követi a darált hús egyveleg, majd a megmaradt burgonya, s ismét megöntözzük ketchuppal. A végén sajtot reszelünk rá és mehet a sütőbe.

Nem kell sokáig sütni, csak addig, amíg a teteje megpirul.

20110108338

 

(S ahogy én készítem:

csak annyi a változás, hogy a szeletelt, elősütött combszeletek helyett darált húst rakok az aljára is –  nem tagadom, van benne egyfajta lustaság, de így is nagyon finom).

 

-szilvacsatni-

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Színes

Kiss Klára - Tel.: +36 30 299 8921, Buzási László - Tel: +36-30 773 0781

E-mail: szoboszloiszines@hotmail.com - szoboszloihirek@t-online.hu

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Gorkíj utca 2.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)