- Új helyen, a megszokott stílusban
- Ismét tévézünk
- Gyalogos gázolás a zebrán
- Befűtött a Vöröskereszt Molnáréknál
- XIII. Bioétel és Borfesztivál Hajdúszoboszlón
- Gyűjtést szervez és önkénteseket vár a Vöröskereszt
- Nílus kiszagolta a tolvajt
- 230 bográcsban főtt az étel
- Aquapark futóverseny teljes erdménylista
- Átadták városunk második szabadtéri fitnesz parkját
Gyermekkorom rémálma volt, ha Anyukám ebédhez vagy vacsorához hívott. Na, nem azért mert rosszul főzött – sőt! Egyszerűen úgy 15 éves koromig a családi rejtély körébe tartozott, hogy mitől maradtam életben. A világ legrosszabb étvágyú gyereke voltam. Majd valami megváltozott. Elkezdtem enni (azóta is tart), sőt élvezni az ízeket. Bár a zöldségek és főzelékek még mindig nem jöhettek szóba. Pár évvel később ebben is változás történt. Amikor először kértem Anyukámat, hogy készítsen tökfőzeléket, többször visszakérdezett, s komolyan elgondolkozott azon, hogy ideje lenne felkeresnie egy fül-orr-gégészt, mert esetleg valami halláscsökkenés következett be nála.
Szóval lassan érő gyermek voltam – gasztronómia területén. Persze azóta utolértem maga.
Nos, szóval az egyik gyerekkori kedvenc (szigorúan 15 éves korom után) az OLASZ RAKOTT HÚS.
Ahogy Anyukám készítette:
Tartozékok:
40 dkg comb szeletelve
25 dkg darált hús
1 fej hagyma
10 dkg szalonna
3 főtt tojás
1 nyers tojás
70 dkg burgonya
15 dkg sajt (ízlés szerint)
só
ketchup
bors
A szeletelt combokat sózzuk, borsozzuk, s mindkét oldalát hirtelen kisütjük.
A visszamaradt zsiradékon a hagymát és a szalonnát kisütjük, ehhez adjuk a darált hús, melyet szintén sózunk, borsozunk, majd a tűzről levéve belekeverjük a nyers tojást.
Egy tepsi, vagy jénai (ki miben szeret jobban sütni) aljára tesszük a szeletelt húst, majd erre karikázzuk a (korábban héjában megfőzött majd meghámozott) burgonya felét.
Ezek után ráreszeljük a 3 kemény tojást, s meglocsoljuk ketchuppal.
Ezt követi a darált hús egyveleg, majd a megmaradt burgonya, s ismét megöntözzük ketchuppal. A végén sajtot reszelünk rá és mehet a sütőbe.
Nem kell sokáig sütni, csak addig, amíg a teteje megpirul.
(S ahogy én készítem:
csak annyi a változás, hogy a szeletelt, elősütött combszeletek helyett darált húst rakok az aljára is – nem tagadom, van benne egyfajta lustaság, de így is nagyon finom).
-szilvacsatni-
Legutolsó hozzászólások - Ön se hagyja szó nélkül!
- Átadták a Rákóczi játszóteret!
- Dühöngő, fitnesz központ vagy szabadidő park ?
- A Jobbik kezdi megszeretni az RTL-t
- Egy üveg italt lopott, előzetesbe rakták
- Köszönő levél Vida Lajosnak
- A megyematrica bevezetése nem hibás döntés, hanem BŰN!
- Mennyi lókötő Szoboszlón!
- Egy bajba jutott 65 éves férfi segítségére siettek a hajdúszoboszlói rendőrök
- Példátlan Összefogás az Otthon ételosztásán
- Átadták a Kulturális Központot
- Szavazatukkal próbálták megakadályozni az ellenőrzést
- Öt éves a Szoboszlói Színes
- Baleset a Kossuth-Hőgyes kereszteződésben
- 8 körzetből 7-et elvesztett a Fidesz Szoboszlón !
- Kampány, FIDESZ módra