Payday Loans
2024 április 23, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Főtt nyelv – felejtsük el a beazonosíthatatlan felvágottakat

20110121350Tudjuk-e egyáltalán, hogy mit eszük mikor ilyen vagy olyan felvágottakat veszünk? Nem szeretnék a húsfeldolgozó üzemek ellen szólni, de mikor az egyik kedvenc boltomban a húsos pultnál az eladó azt mondja nekem, hogy jobb ha nem tudod mi van a felvágottakban, akkor érdemes elgondolkozni rajta. Az utóbbi időben hanyagolom a felvágottakat, csak olyat veszek meg ami – még - beazonosítható. (Mint pl. a főtt-füstölt tarja, csemege karaj.) Így született az ötlet egy bevásárlás alkalmával, hogy együnk vacsorára nyelvet. Valamikor gyerekkoromban ettem utoljára, amikor Anyukám főzött ilyet. S már akkor sem tudtuk miből készül a pl. a párizsi.

 

(Nem mondhatom, hogy nincs a hűtőben ismeretlen összetevőjű felvágott. A párom lebeszélhetetlen a borjú párizsiról. Kár, hogy csak borjút nem látott az a rúd valami.)

Főtt nyelv (mindegy, hogy sertés vagy marha) – mindkettő finom!

A nyelvet megmossuk és feltesszük főni sóval és szemes borssal (lehet egy kis fokhagymát is hozzá tenni – rontani nem fog rajta, sőt!).

Tulajdonképpen ennyi az egész. Innentől kezdve rajtad múlik, hogyan és mivel kínálod. Lehet tálalni mellé

  • majonézes salátát,
  • olajos, friss zöld salátát,
  • tormát,
  • tormás majonézt,
  • egy kis lilahagymát, uborkát, kaliforniai paprikát, olívabogyó.

20110121352

 

Hidegtálak alapeleme is lehet. (Persze van, aki idegenkedik a nyelvtől. De tudjuk, ízlések és pofonok…..) De, könyörgöm!!! Kell ennél könnyebben elkészíthető vacsora????

 

-szilvacsatni-

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)