Payday Loans
2024 április 26, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

A Szoboszlói Színes hírei

Lezárult pályázatok

DSC_0450Az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség „Kutatás-fejlesztés támogatása a megújuló energiaforrások és agrár innováció területén” című, Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács, az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus és a Nemzeti Innovációs Hivatal támogatásával megvalósuló projektje lezárult.

 

 

 

 

Emlőszűrés Hajdúszoboszlón

Tisztelt Női Lakosság!

 

T_MammogA szervezett emlőszűrés és a MÉHNYAK-SZŰRÉS Hajdúszoboszló településen 2011. tavaszán folytatódik, az érintett nők ismét meghívólevelet kapnak.

A szűrés lehetőséget ad az egészséges nők számára arra, hogy megbizonyosodjanak egészségükről, illetve időben felismerhessék az esetleges elváltozásokat.

Kérjük éljen a felkínált szűrés lehetőségével!

Hajdú Bihar Megyei Kormányhivatal Kistérségi Népegészségügyi Intézete

 

Dr. Lehel Ferenc

kistérségi tiszti főorvos

 

Egyenlő esélyekért harcolnak a képviselők!

DSCN0030Mivel sokak szerint a média hatalom, és egyeseknek semmi sem összeférhetetlen semmivel, a lakosság nagy része a többi képviselőt is szívesen látná saját műsorral a tv képernyőn.

 

 

 

 

 

Első álamfői látogatásom első álomásán.

SCHMITT_PLElső álamfői látogatásom első álomásán.

Ezt a mondatot írta le 2010 szeptember 7-én a MAGYAR ÁLLAM  első embere Schmitt Pál a hegyeshalmi Paprika Csárdában. Több alkalommal is hangsúlyozta, hogy a magyar  nyelv védelme nagyon fontos számára. Kíváncsiak voltunk, hogy városunkban vannak-e követői a nyelvújító mozgalomnak. Pillanatnyilag Hajdúszoboszlón még a régi rendszerből megszokott szabályok szerint írják az állomás szót.

 

 

 

Tehetségkutató táncverseny Hajdúszoboszlón

kiskpA Szabó László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény idén ismét megrendezte  megyei tehetségkutató modern táncversenyét, melyre évről évre egyre többen jelentkeznek.

A résztvevők elsősorban a nagy tánchagyományokkal rendelkező debreceni iskolákból és természetesen a SZLAMI-ból neveztek. A szoboszlói művészeti iskola növendékei közül alsós szóló kategóriában első lett Jászay Anna, második Bartal Zsuzsa Petra, harmadik Vágó Dóra.

 

 

Torok Sándor emlékkiállítás

kiskpMárcius idusa előtt három nappal Torok Sándor emlékkiállításával kezdődött a Szoboszlói Tavaszi Művészeti Napok, ha ragaszkodunk a programsorozat nevében rejlő jelzőhöz.A képek között egy pasztell, Revolucija – Forradalom címmel, 1988-ból. Igazán ízléses, kulturált, rajta diszkréten megjelenik, hova tartozunk – néhány szó Feledy Balázstól a magyarság érzetet nyíltan tükröző művek egyikéről.

 

 

   

Pont egy éve történt

DSCF1890Oláh Attilát pont egy éve ütötte el a város közepén, a zebrán egy autó. Családja hétfőn este gyertyát gyújtott az emlékére. A fa tövében már volt friss virág és a mécsesek száma is folyamatosan növekszik. Szülei, testvére és barátai sokat gondolnak Rá.

 

   

Turizmus bál Hajdúszoboszlón

kisA Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében valósult meg március 18.-án az I. Hajdúszoboszlói Turizmus Bál. A turizmusban, vendéglátásban dolgozó szakemberek a Mátyás Király Gyógyszállodában találkoztak a- hagyományteremtő rendezvénynek szánt -kora tavaszi színpompás eseményen.

   

Halálos baleset a 4-es főúton Hajdúszoboszló és Kaba között.

kiskpPéntek délben ismét halálos baleset történt Hajdúszoboszló és Kaba között. Az eddigi információink szerint két személygépkocsi és egy tehergépkocsi ütközött. A tehergépkocsit és az egyik személygépkocsit a vizesárokból a tűzoltóknak kellett kiemelni. A mentők a rendőrök és a tűzoltók is nagy erőkkel vonultak a helyszínre, de a tehergépkocsi vezetőjének életét már nem tudták megmenteni.

   

Pici profik a parketten!

kiskpA Valcer Táncstúdió március első hétvégéjén rendezte meg Nyíradonyban a standard és latin-amerikai táncok Kelet-Magyarországi Területi Bajnokságát. A táncparketten többszörös bajnokok, igazi profik és persze a bátor kezdők ropták a táncot. Alsó korhatár szinte nem volt, úgy látszik, a táncot sem lehet elég korán elkezdeni!  A legkisebbek között lehet több volt az ovis, mint a sulis. A szombat délelőtti szalagszerző versenyre hajdúszoboszlói táncosok is neveztek, gyerek I. és gyerek II. kategóriában, standard és latin táncokkal!

   

164. oldal / 168

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)