Payday Loans
2024 április 27, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

A Szoboszlói Színes hírei

Délibábos Aqua-Palace Tereprali Hajdúszoboszlón

 

tnderecske_kupa_szombat_tenk_39_5401Április 8-10-én Hajdúszoboszlón rajtol az idei UNIQA Tereprali Országos Bajnokság, s rögtön egy különleges futammal. A szervezők nem mást vettek a fejükbe, mint hogy teljesen újszerű megközelítésben tálalják a nyitó futamot

 

 

 

 

Programok hétvégére

DSC_0115Ezen a hétvégén is lehet válogatni a programok közül. Az állandó kiállításokon kívül most  a zenei választék igen változatos. Hallgathatunk kórusmuzsikát, nótát, és rock zenét is. A fülbemászó zenei kínálat mellé még egy füles lehetőség a nyúlkiállítás megtekintése.

Mindezekről bővebben:

 

Csend

kiskpPár nappal ezelőtt írtam egy rövid szösszenetet a levegőről meg holmi sajtószabad vagy nem szabadságról. Kaptam rá pontokat, hozzászólás azonban egy sem jött. Pedig vannak állandó tagok az oldalon, akiknek biztos van véleményük és a piacon, az utcán minden nap megállít valaki, panaszkodik, mérgelődik. Tisztán látja a városban, vagy inkább megyében folyó eseményeket, tollat mégsem ragad. Persze semmi baj, nagyjából ezt vártam, meg bónuszba egy – két fotót és linket, hogy milyen volt a környék egyetlen tüntetése sajtószabadság ügyben március 15-én.

Akárkire is szavaztak, ha felkészült, jó választónak tartják magukat, néha nem árt tájékozódni, mit gondolnak mások. Akkor talán eljuthatunk arra a pontra, hogy gondolkozunk és ez bizony jelen helyzetben nem hiábavaló foglalatosság! Következik két cikk megyénkből:

 

DÖNTÖTT AZ ÖNKORMÁNYZAT: 2011 február

DSCN0030Az új irányból semmi nem épült be a költségvetésbe. Változatlanul, az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, ezt a költségvetést is hitelmentesre tervezték. A Járóbeteg Ellátó Centrum 139 napra tervezett felújítása, többszöri módosítás után várhatóan még ebben az évben befejeződik.  Március 31-től a mozi üzemeltetése ismét visszakerül az önkormányzat kezébe. A tűzoltóparancsnok tovább dolgozhat, a vizsgálat befejezéséig a testület az eljárást felfüggesztette. 16 millióból felújítják a Szilfákalja 16. sz. alatti játszóteret. Rövid tőmondatokban tömören ennyi a februári testületi ülés lényege, de akit bővebben érdekel olvassa el mindezeket a jegyzőnk összefoglalójából.

 

„Katona sarok” és laktanya látogatás a Martonfalvi Lurkóknak

SDC10408Martonfalvi lurkók és kísérőik előtt tárta szélesre kapuit a debreceni Kossuth laktanya. Március 17-én hetven óvodásnak szereztek a katonák életre szóló élményeket. A színes programot a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj,a 39. Lövészzászlóalj katonái, valamint Máté Gyula a csapatmúzeum tárlatvezetője állította össze.

 

 

Lakáskultúra Lakberendezési Kiállítás és Vásár

kiskp2011. március 11-13-án rendezték meg a Lakáskultúra Lakberendezési Kiállítás és Vásárt a Syma Sport- és Rendezvényközpontban. Száznál is több kiállító vett részt, így nagyon gazdag kínálat tárult a látogatók elé. Felsorolni talán nem is lehet, milyen termékeket mutattak be, szinte minden jelen volt, ami lakberendezéssel szorosabban vagy lazábban kapcsolódik. Akik azért érkeztek, hogy megtudják, mi a trend ma, azok lehet, hogy csalódtak. Teljesen vegyes volt a paletta. A minimál stílusú bútorok mellett klasszikus darabokat is felvonultattak, ki-ki választhatott kedve szerint.

 

   

Szoboszló és a sajtószabadság

klri01Állítólag semmi nem véletlen. Sokan gondolják így és pont ezért merem leírni a következő sorokat. Először is nem bátorság kell ahhoz, hogy kimond, amit gondolsz! Sokkal inkább levegő, hogy jól hallható legyen. Egy nagy levegővétel, ami után igazán jól érezheted magad. S ha már ilyen fontos a levegő, nézzük mit írtunk idén róla:  2011-A levegővétel éve
   

„Március 15, a független magyar polgárság ünnepe!”

DSC_0301Március 15-én délelőtt 10 órától református templomunkban ünnepi istentiszteleten emlékeztek meg a 163 évvel ezelőtti eseményekről. 11 óra előtt nem sokkal, a Zichy Géza Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekarának muzsikájával, majd a Zene Teátrum tagjainak előadásában felcsendülő dallal kezdődött a városi ünnepség.

 

 

   

IV. Oxigén Kupa eredményhirdetés

oxi-1Immár hagyományosan a Középiskolai Sportkollégium éttermében került sor a IV. Oxigén Kupa eredményhirdetésére. Közel 200 futótársunk jelent meg a díjkiosztó ünnepségen.

A rendezvény a Himnusz közös eléneklésével vette kezdetét.

Ezután a DAF a Debreceni Atlétabarátok Fóruma nevében Bodó Béla egykori sokszoros válogatott kiváló atléta adott át ajándékokat a DAF által megválasztott 2010 Debrecen legjobb atlétáinak és edzőjének.

   

Elismerések a hajdú-bihari rendőröknek (HBMRFK)

POLICEHat hajdú-bihari rendőr vehetett át a napokban komoly elismeréseket..

A Magyar Köztársaság Belügyminiszterének határozata alapján Március 15-e, Nemzeti Ünnepünk alkalmából dísztőr emléktárgyat adományozott szakterületén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Ványi József r. őrnagy Úrnak, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály, Forgalomellenőrző Alosztály vezetőjének.

 

 

   

165. oldal / 168

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)