Payday Loans
2024 április 19, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

A Szoboszlói Színes hírei

Nagy sikert aratott a szauna szeánsz Hajdúszoboszlón, az Aqua-Palace-ban

kiskpA Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület szervezésében február 11-13-ig került megrendezésre a „Szauna Szeánsz Oscar” verseny, ahol a vendégek kiválaszthatták az ország legjobb szauna mesterét.  Ehhez a versenyhez az Aqua-Palace fedett élményfürdő is csatlakozott, Hajdúszoboszlón.

 

 

 

Maraton az erdőben

DSC02232Debrecenben, 2011. április 9-én 11 órakor kerül megrendezésre a II.OXIGÉN NAGYERDEI MARATON. Ennek apropóján mutatjuk be, Magyarország első természetvédelmi területét.
A debreceni Nagyerdő területén különleges védett növényfajok és állatok élnek, nevét hatalmas, 100–120 éves fáiról kapta.
Az erdőt 1939-ben 1. sorszámmal jegyezték be a Védett Természeti Területek
törzskönyvébe.

A védett terület Debrecen belterületén található, a 1092 hektáros védett terület a település északi felében az egyetemvárosi résznél található.

 

Galéria Kávéház - Találkozó a múltbéli jelenben

kiskpA Művház szegletében meghúzódó mozgalmas Kávéház... ugye emlékszel még? Lajosbá, no és Laci a pincér... és az állandó vendégek, azaz Mi! :) A koncertek (Project, Tankcsapda, PG-csoport... etc.) utáni bulik...Gyűjtsük össze Magunkat és nosztalgiázzunk egyet!

 

 

 

 

Fórum az elmúlt időszak foglalkoztatást érintő országos, helyi történéseiről

kiskp2011.01.31-én a Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtár földszinti galériájában 15.00 órától került sor a turisztikai vonzerő felhasználása foglalkoztatásra a hajdúszoboszlói kistérségben című pályázati projekt második megvalósítási szakaszának első fórumára. Minden célcsoport meghívást kapott, akiket csak érinthet és érdekelhet a foglalkoztatás kérdése és helyzete. Gyakorlati szempontból kerültek megközelítésre a lehetőséget, melyek jelenleg és a jövőben elérhetőek lesznek a pályázók számára. A projekt bemutatását követően, melyet Dr. Vincze Ferenc felvezetőjében lehetett hallani, Csiszár Béla az Munkaügyi Központ Hajdúszoboszlói Kirendeltségének vezetője beszélt a jelenlegi közfoglalkoztatási programról és annak 4 pilléréről:

 

 

Meddig tart még a hideg?!

DSC_0046Amikor a postán a gázszámlát fizeti be az ember, azért imádkozik, jöjjön az enyhülés!

Ha a sípályán forralt bort kortyolgat, akkor persze a hideget és a havazást várja! Mit kívánjunk? Azt hiszem, elég volt a mínuszokból, enyhe, napsütéses időt szeretne a szoboszlói  lakosság nagy része. Erről beszélnek az utcán a járó-kelők, a piacon az árusok, kisebb és nagyobb baráti társaságok is.

 

A Jobbik a mérleg nyelve Szoboszlón!?

kiskpA Jobbikos politikusok szerint igen és erre nem árt figyelni, hiszen a 12 tagú hajdúszoboszlói testületben csak hat Fideszes van,  öt független, valamint egy Jobbikos, akinek  a képviselői matek szerint, sokat ér a szavazata.

 

 

   

IV. Bodor Béla Gasztronómiai Emlékverseny Hajdúszoboszlón

kiskpA IV. Bodor Béla Gasztronómiai Emlékversenyt 2011. január 30-án rendezték meg a hajdúszoboszlói Árpád uszodában. Az évről-évre megszokotthoz képest sokkal többen jelentkeztek a megmérettetésre, főként tanulók. Fél 10-kor került sor az ünnepélyes megnyitóra, ahol Máté Lajos a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesületének elnöke üdvözölte a megjelenteket. A megnyitót színesítette Hellné Kádár Edit és Hell Tibor hangszeres játéka, valamint a Kovács Máté Városi Művelődéi Központ és Könyvtár senior mazsorett csoportjának tánca.


   

Felhívás emlőszűrésre

12-mammografA Népegészségügyi Program keretében végzett szervezett mammográfiás emlőszűrő-vizsgálat az emlőrák időbeni felismerése érdekében Hajdúszoboszlón folytatódik 2011. február hónapban is. Az érintett nők ismételten időpontot kapnak.

Kérem, segítse az alábbi felhívás közzétételével, hogy a meghívót kapó nő minél nagyobb számban megjelenhessenek a szűrésen:

 

 

   

Pótolhatatlan veszteség

 

kiskepA lovasok e két szóval mondták el érzéseiket idős Magyar Lajos ravatalánál hétfőn délben. Lajos bácsi, ahogy mi szólítottuk, mondta búcsúztató beszédében Dr. Sóvágó László polgármester, a Hajdúszoboszlói Lovasbarátok Egyesületének elnöke, nagyon sokat tett a szoboszlói lovassportért és még többet a magyar lótenyésztésért. Mindent tudott a lovakról, a különböző fajtákról és persze kiemelt helyet foglaltak el szívében a hortobágyi és debreceni nóniuszok. A lovak szerelmesét református szertartás szerint helyezték végső nyugalomra a hajdúszoboszlói köztemetőben. Utolsó útjára a család,  a hozzátartozók, az ismerősök mellett, elkísérték a lovasélet jeles képviselői, egykori munkatársai.  A Hajdúszoboszlói Lovasbandérium tagjai díszsorfalat álltak koporsójánál.

   

Mészáros Sándort Nyéki István váltja a Városgazda élén

000001000002A VGZRT vezérigazgatója is nyugdíjas. 2011 december 31-én két közszolgáltatási feladatot ellátó céget összevonnak. Nevezetesen a Közüzemi Kft. beolvad a Városgazdálkodási Zrt.-be. A mai gazdasági helyzetben szükségtelen és indokolatlan a két önkormányzati céget külön-külön önállóan működtetni, olvashatjuk Dr. Sóvágó László polgármester előterjesztéséből. Mivel Mészáros Sándor a Városgazdálkodási Zrt. vezetője már 2010-ben kérte nyugdíjazását, így a személyi kérdésekben is egyszerűbb volt a döntés, miszerint 2012 január 1-től 2016 április 30-ig pályázat kiírásának mellőzésével Nyéki Istvánt bízta meg a testület az összevont cég vezetésével.

   

167. oldal / 168

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)