Payday Loans
2024 április 20, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

A Szoboszlói Színes hírei

A nagy érdeklődés miatt helyszínváltozás

kiskpIV.Bodor Béla Gasztronómiai Emlékverseny Hajdúszoboszló - Helyszínváltozás!

Ezúton tájékoztatunk minden kedves versenyzőt, hogy a 2011. január 30-án Hajdúszoboszlón megrendezésre kerülő IV. Bodor Béla Emlékverseny helyszínét a jelentkezők nagy száma miatt megváltoztattuk.

 

 

 

Az MSZP szerint zsarol a Fidesz

Katona_Tams_1

Hétfőn délután Dr. Katona Tamás, az MSZP országos elnökségének tagja és Dr.Oláh Lajos, a párt megyei elnöke, országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót. Vezető téma a magán-nyugdíjpénztári tagság kérdése volt.

 

 

 

 

 

 

Mire elég a kétharmad?

DSC_0053aA januári képviselőtestületi ülésen hallottuk Örvendi László képviselőtől, milyen nagy bajban vannak a szoboszlói gazdák a HAGE sertéstelep miatt. Az évek óta húzódó ügy, a szétterülő trágyalé a szoboszlói gazdák földjén,- ami már elérte az élővizet is- tényleg óriási probléma.  S ha ilyen nagy a baj, miért nincs rá megoldás?

 

Már nem csak Madárpark! Állatkert is!

kiskpRégi álom vált valóra. Befejeződött az a beruházás, mely során a hortobágyi Madárpark még több látogatót tud fogadni és még több hasznos és érdekes információt képes átadni az érdeklődőknek hazánk és ezen belül a Hortobágy madárvilágáról.

A négy évszakos, folyamatos működést, a látogatók kényelmét és a gyógyító munkát is segítik azok a fejlesztések, amelyek az elmúlt hónapokban valósultak meg a hortobágyi Madárpark és látványkórház területén, hangzott el pénteken délelőtt a kibővített létesítmény átadó ünnepségén

 

Növényvédelem felsőfokon Szoboszlón

kiskpA világ egyik legnagyobb növényvédőszer gyártó és forgalmazó cégének magyarországi  vállalata, a Syngenta Kft. Hajdúszoboszlón, a Hotel Békében  tartotta szezonnyitó rendezvényét. A tájékoztatón több mint három megye termelői vettek részt. A szakmai programon a Syngenta munkatársai a 2010-es év tapasztalatait és az idei év várható tendenciáit ismertették.

 

 

A vadkender is szereti a szoboszlói klímát

1_cannabisJövedéki termékért jöttek, de cserépben nevelt vadkendert találtak. A Vám-és Pénzügyőrség munkatársai január 12-én jövedéki ellenőrzést tartottak egy hajdúszoboszlói házban. Az ellenőrzés során a ház egyik helyiségében cserépbe ültetett kábítószer gyanús növényt találtak, melyről értesítették a rendőrséget.

 

 

   

Boldog szülinapot Hortobágy!

DSC_0106Pontosabban Hortobágyi Nemzeti Park, hiszen 37 évvel ezelőtt, 1973 január elsején ezt hozták létre az akkori szakemberek, akik minden bizonnyal a puszta szerelmesei voltak már akkor is. A döntés vitathatatlanul kiváló, mert a hortobágyi puszta a világörökség része és szerencsére sok embernek a szíve csücske.

 

   

Ki az orvosom??? Változtak a körzetek

01932010.12.16.-án az Önkormányzat módosította egészségügyi rendeletét. A korábbi rendeletben csak a háziorvosi és a házi gyermekorvosi körzetek voltak megállapítva. Az új rendeletben meghatározták a fogorvosi és a védőnői körzeteket is. Az ok a törvényi változás. A törvény szerint az egészségügyi alapellátás összes szolgáltatójának-aki területi ellátási kötelezettséggel bír- meg kell állapítani számukra az ellátási körzeteket. A háziorvosi körzetek változtatását az is indokolta, hogy a városban a lakónépesség eloszlása jelentős változáson ment keresztül, elvárásként mutatkozott az az igény is, hogy az ellátási körzetek úgy legyenek kialakítva, hogy arányaiban hasonló leterheltséget mutassanak. Természetesen a területi ellátási kötelezettséggel dolgozó orvosok, védőnők- az állampolgárok szabad orvosválasztását tiszteltben tartva- az alábbi felosztás szerint dolgoznak.

AZ  ÚJ  KÖRZETHATÁROK   KÖRZETENKÉNT:

 

   

Mennyi az annyi ???

kiskpAz ünnepek elmúltak, egyre inkább a hétköznapi gondjainkkal foglalkozunk. Szerkesztőségünk a mai napon több meghívót és levelet is kapott. Ezekre a levelekre próbálunk megfelelő választ keresni, de a következő néhány sor jól bizonyítja, hogy mi őslakosok mennyire megszokásból közlekedünk,nem merünk felnézni és észre sem vesszük értékeinket.

 

   

168. oldal / 168

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)