Payday Loans
2024 március 19, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Kultúra

Hajdúszoboszlói tűzzománcos sikerek

_KpA Kovács Máté Városi Művelődési Központ szervezésében működő tűzzománc szakkör, Őri Borbála vezetésével a tavalyi tanévben pályázott és nyert.

 

Deák Nonna festői virágoskertje a művelődési központban

kiskpSzoboszlói virágmezős városképek, hortobágyi virágszemű lovak, vázákban pompázó csokrok – Deák Nonna festői témája ezúttal a virág. A képeket a virágok kötik össze, melyek jelképként és a valóságban, a művészetben és az életben egyaránt rendkívül gazdag lehetőséget kínálnak számára.

 

 

A Bocskai szabadságharc festményeken

kiskpMa délután egy nagyon színvonalas kiállítás nyílt a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár valamint a Bocskai István Hagyományőrző Egyesület szervezésében. Cs. Nagy Zoltán fáradhatatlan munkájának köszönhetően a legszebb alkotások kerültek kiállításra. Az ünnepi hangulatot csorbította, hogy a rendezvényre az előadókon és a fellépőkön kívül mintegy 10-15 ember volt kíváncsi.

 

PG Csoport élőkoncert Hajdúszoboszlón

DSC_0025A nagysikerű buli még augusztus 18-án volt a Szabadtéri színpadon. A 25 éves PG Csoport nyári koncertkörútjának utolsó állomása volt Hajdúszoboszlón. Ebben az évben már több alkalommal tapasztalhattuk, hogy a befogadóképessége kevés a nyári nagyobb rendezvények idején a Szabadtérinek. Ezen az estén is láthattuk, hogy egy jó hangulatú rendezvény milyen tömegeket képes megmozgatni.

 

   

Csendül a nóta Szoboszlón

kiskpA szabadtéri színpad zsúfolásig telve, az érdeklődés hatalmas még a mai estén is. A sztárvendégek előtt a hajdúszoboszlói Derűs Alkony Városi Népdalkör adott műsort.

Az est sztárvendégei Kátai Zsuzsa, Rácz Zsuzsa és Bokor János voltak.

 

 

Egy kiállítás hangjai – megelevenedő dixieland

kiskpA jubileumi dixie napok keretében „54 év dixie országban” a Benkó Dixieland Band történetét bemutató kiállítás nyílt augusztus 06-án a művelődési házban.

Az interaktív tárlat, kis változtatással, a fővárosban tavasszal rendezett, a legismertebb magyar dixie formáció több mint félévszázados históriáját feldolgozó kiállítás első vidéki állomása.

   

5. oldal / 8

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)