Payday Loans
2024 március 28, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Kultúra

Kedvenc versem. Városi versmondó verseny a Thökölyben

DSCF2128A Magyar Költészet Napja. Április 11. József Attila születésnapja. 1964 óta a magyar vers ünnepe. Márai Sándor is ezen a napon született.

Önnek van; melyik a kedvence? Klasszikus iskolai, vagy kortárs magyar? Idézné emlékezetből? Szívesen? Megy még fejből? Több is?  Vagy már rég olvasott verset, lapozott antológiát, dúdolt megzenésítettet? Mikor ajándékozta meg szeretteit egy idézettel, egy alkalomhoz illő verssorral, egy találó strófával? Sohasem késő!

 

 

Lélekmelegítő tárlat télűző céllal

kiskp„Két álló hétig Szoboszló városa a nemez kelme fővárosa”

 

A fenti rigmussal hirdette Baskó Réka ceremónia-mester (maga is neme(ze)s kisasszony)a farsang havában, a művelődés házában  megnyílt kiállítást. A nemez kiállítás – melynek, több mint egy évtizedes hagyománya van ilyentájt nálunk - ezúttal a szokásosnál is bohókásabb hangulatban vette kezdetét. A porondra pattant szószóló stílusát, köszöntőjében követte a ház igazgatóasszonya, Berényiné Szilaj Ilona is.

 

A FEKETE BORBÁLA ALAPÍTVÁNY RAJTRA KÉSZ

LOG-_Borika_19Ma délelőtt bemutatták a Fekete Borbála Alapítványt a sajtó képviselőinek. Az ötlettől a megvalósításig megtett utat a kuratórium elnöke, tagjai és alapítói ismertették.Az alapítvány létrehozásának ötletét a Szókimondóban (a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár folyóiratában) Fekete Borbáláról, a rajztanárról, a festőművészről megjelent cikkeknem szabad, hogy ezek az emlékek feledésbe merüljenek. fogadtatása adta. A róla szóló emlékezések olyan szeretetről, tiszteletről tettek tanúbizonyságot, hogy megszületett a döntés:

 

 A folyóirat 2010. januári, februári, márciusi és áprilisi számaiban közölte a Fekete Borbáláról szóló dokumentumokat, emlékezéseket, fotókat és festményeket. Leírtuk szándékunkat is, miszerint emlékére, alapítványt akarunk létrehozni, hitet téve ezzel az igaz emberség, az igaz művészet mellett.
 

A házasság olyan, mint a cipővásárlás

DSC_0053"Összedőlhet fenn a magas ég,
Leomolhat minden, ami ép.
Egy a fontos, hogy Te szeress,
Minden más csak semmiség.

Örök életet élsz énvelem,
Vár reánk a kéklő végtelen.
Mert a sors egymásnak szánja,
Kiket összeköt a szerelem."


(Edith Piaf)

   

Deák Nonna kiállítása Debrecenben

kiskpA megyében élő nemzetiségek kulturális értékeinek bemutatására ad lehetőséget a „Velünk élő kisebbségek” című rendezvénysorozat, mely az idén február 8-án, Debrecenben Deák Nonna, városunkban élő festőművész kiállításával kezdődött.

Az Örmény napokat a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központban, az intézmény igazgatója Cs. Tóth János nyitotta meg.

 

 

Szoboszlói porcelánfestő Budapesten

lovastanyer1Egy hajdúszoboszlói fiatalember gondolt egyet, és a kilátástalan sorsa miatt Budapestre költözött a szebb jövő reményében. Végzettségéhez közel álló munkát ott sem talált ugyan, de megtalálta azt a hobbit, ami boldoggá teszi, amivel teljes az élete. Porcelánokat fest, profi módon!

 

 

   

7. oldal / 8

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)