Payday Loans
2024 március 19, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Színes Gasztro Blog

Zellersaláta – most már kedvenc

20110201365Volt idő mikor a zeller soha, semmilyen formában, egy ételben sem jöhetett szóba. Még a húslevesben is csak megtűrt „elem” volt. Látni sem bírtam, tehát amikor leszűrtem a leves, az elsők között landolt a szemetesben. Majd egy zakopanei kirándulás alkalmával megtört a „jég” – szó szerint. A jeges sípályáról érkezve éhesen az egyik étteremben szolgálták fel, s egy csapásra minden megváltozott. Azóta így a tél folyamán többször készül vacsorára, csak úgy magában. De hideg sült hús mellé is nagyszerű kísérő.

 

Töltött tök

385Végre megjelent a piacon a zsenge, kicsi, ún. főző tök. Így eldőlt, mi lesz a ma esti vacsora. Lányom kedvence a TÖLTÖTT TÖK. Ilyenkor hetente többször is (engedélyezett számomra) előadhatom vacsorára. Nem bonyolult, gyorsan elkészíthető, csak a sütés tart egy kicsit hosszabb ideig. Ja, s persze nem kalóriabomba – különösen, ha szárnyasból készül -, így bátran fogyasztható.

   

Főtt nyelv – felejtsük el a beazonosíthatatlan felvágottakat

20110121350Tudjuk-e egyáltalán, hogy mit eszük mikor ilyen vagy olyan felvágottakat veszünk? Nem szeretnék a húsfeldolgozó üzemek ellen szólni, de mikor az egyik kedvenc boltomban a húsos pultnál az eladó azt mondja nekem, hogy jobb ha nem tudod mi van a felvágottakban, akkor érdemes elgondolkozni rajta. Az utóbbi időben hanyagolom a felvágottakat, csak olyat veszek meg ami – még - beazonosítható. (Mint pl. a főtt-füstölt tarja, csemege karaj.) Így született az ötlet egy bevásárlás alkalmával, hogy együnk vacsorára nyelvet. Valamikor gyerekkoromban ettem utoljára, amikor Anyukám főzött ilyet. S már akkor sem tudtuk miből készül a pl. a párizsi.

   

OLASZ RAKOTT HÚS

20110108338Gyermekkorom rémálma volt, ha Anyukám ebédhez vagy vacsorához hívott. Na, nem azért mert rosszul főzött – sőt! Egyszerűen úgy 15 éves koromig a családi rejtély körébe tartozott, hogy mitől maradtam életben. A világ legrosszabb étvágyú gyereke voltam. Majd valami megváltozott. Elkezdtem enni (azóta is tart), sőt élvezni az ízeket. Bár a zöldségek és főzelékek még mindig nem jöhettek szóba. Pár évvel később ebben is változás történt. Amikor először kértem Anyukámat, hogy készítsen tökfőzeléket, többször visszakérdezett, s komolyan elgondolkozott azon, hogy ideje lenne felkeresnie egy fül-orr-gégészt, mert esetleg valami halláscsökkenés következett be nála.

   

Kacsacomb sütve - egyszerűen, hirtelen ötlettől vezérelve

20110130362Délutáni rohanás, s spontán vásárlás szülte a szombati menüt. Semmi ötlet, mi legyen a hétvégi ebéd, majd a boltban kiderül az „alkatrészek” beszerzése közben.

Kacsacombok mosolyogtak rám. Ok! Ezt már nagyon régen nem ettünk, majd „kisül” belőle valami. S így lett.

Rém egyszerű!!! – ez is.

   

1. oldal / 2

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)