Payday Loans
2024 április 20, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Színes Gasztro Blog

GESZTENYETEKERCS – a biztos siker

A_csokikrmet_kikeverjk1Az egyik legfinomabb sütemény, s mindig bombasiker. Még soha nem maradt belőle másnapra. (Bár ha jól belegondolok, nálunk soha nem marad a sütikből másnapra.)

Gyermekkori emlék, amolyan „anyai hozomány”. Ő akkor tanulta, amikor fiatal házasokként, a 60-as évek elején Apukámmal egy csöppnyi albérletben laktak, ahol a konyhában nem volt sütő, csak egy főzőlap, de süteményre azért vágytak. A kényszer fantasztikus csodákat produkál. Ez az egyik.

 

LENCSESALÁTA

20110106336Ne csak újévkor jusson eszünkbe a lencse, és ne csak főzelék vagy leves formájában. Nagyon finom salátának is. S ami még nagy érdeme: GYORSAN elkészül.

Érdekes. Nem is olyan rég gondoltam bele, hogy gyermekkoromban mi nem is ettünk lencsét. Anyukám nem szerette (most sem szereti), s így valahogy mindig kimaradt a számításból. (Na, azért nem volt sanyarú gyermekkorom ).

   

Kedvenc bácsikám fantasztikus citromos pitéje

A_tsztba_ntjkNagybátyámtól tanultam az alábbi sütemény elkészítését. Fantasztikus szakács és a desszertek elkészítésében is nagyon igényes. Igazi ínyenc. Az élete nagy részét külföldön töltötte, szinte a világ minden részét bejárta, s a legfinomabb recepteket begyűjtötte, amit családi, baráti körben hatalmas élvezettel oszt meg szeretteivel. Ja, és ami még nagyon fontos! Nem hagy maga után a konyhában csatateret. Idegesítően precíz a mosogatásban is – de ezt értsd jól! Miután a mosogatógép elvégezte a dolgát, a kristályokat még eltörölgeti, s csacsog-ragyog az „eszcájg” is.

   

Színes Gasztró

20110109342A Szoboszlói Színes szerkesztői imádnak enni és a csapat nagy része szeret a konyhában tevékenykedni. Önök pedig több levélben is azt kérték, főzzünk együtt! Mi elkezdtük és arra biztatjuk Önöket, folytassák! Írják le kedvenc receptjeiket és ha tehetik fotózzák is le a készterméket, vagy hívjanak minket az étvágygerjesztő képek elkészítése ügyében! 
Minden újra vevők vagyunk, mert enni jó! A kajakölteményekre szavazhatnak, terveink szerint havonta kisorsoljuk, melyik tetszett legjobban az olvasóknak. Szeretnénk összeállítani egy Szoboszlói Szakácskönyvet régi és új receptek alapján és persze kíváncsiak vagyunk, hogy a hozzánk érkező vendégek mit rendelnek, mit fogyasztanak legszívesebben Hajdúszoboszlón.

   

Márványsajtos csirke leveles tésztába csomagolva – hogy ne fázzon

20110109343Egy olyan étel receptje jutott az eszembe, amit már nagyon-nagyon régen nem készítettem, s a sok sógornőm egyikétől tanultam (na, azért itt nem mesélem el a „sok sógornőm” történetét). Egyszerű, s ami nagyon fontos – GAZDASÁGOS. Minden egyes alkotóeleme felhasználható, sőt felhasználandó.
 
   

2. oldal / 2

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)