2010. április 03. szombat, 08:40
Hozzávalók:
- 15 darab muffin,
- fehér cukormáz,
- kókuszreszelék,
- rózsaszín vagy színes dekor szórócukor,
- francia drazsé vagy dekor gyöngyök az orrhoz és a szemekhez,
- pillecukor a fülekhez és a fogakhoz.
Elkészítése:
Ha magunk készítjük a muffint, melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. 12,5 dkg margarint keverjünk krémesre 12 dkg cukorral, majd adjunk hozzá 2 db tojást és keverjük simára. Ezután dolgozzunk bele egy csészényi mazsolát és reszeljük bele egy citrom héját. Egy kávéskanálnyi sütőport keverjünk össze 16 dkg liszttel és apránként adagoljuk a tésztához. Miután alaposan eldolgoztuk, a mignonpapírral kibélelt formákba helyezzük a tésztát és megsütjük.
Díszítéskor először öntsük le a kihűlt muffinokat cukormázzal, majd szórjuk le kókuszreszelékkel.
A muffinok nagyságának megfelelően vágjunk minden nyuszihoz két fület és két kisebb fogat. Próbáljuk őket oválisra faragni. Először tegyük a füleket a helyükre, kenjük le a fülek belsejét mézzel és díszítsük szórócukorral. Ezután jöhetnek a fogak, a szemek, majd az orr. Ha be tudunk szerezni dekorációs tollat, azzal tovább díszíthetjük a nyuszit, például bajuszt készíthetünk neki.
ABK
< Előző | Következő > |
---|